Sinterklaasboot
Sinterklaasboot

Sinterklaasboot

Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 72.2 g
Koolhydraat 24.9 g
Eiwit 7.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 minuten)

  3. Was 1 mandarijn en rasp de oranje schil (niet het wit).

  4. Pers 2 mandarijnen en vang het sap op.

  5. Bereiding:
  6. Laat je hulpkok (mama, papa …) de oven voorverwarmen op 175 °C.

  7. Doe de suiker en 170 g boter in een grote mengkom. Klop met de kloppers van een mixer tot een glad deeg.

  8. Breek de eieren een voor een op de rand van de mengkom en doe ze bij het deeg. Klop opnieuw met de mixer tot de eieren losgeklopt zijn.

  9. Voeg de melk, het sap van de mandarijnen en de geraspte mandarijnenschil toe. Meng goed.

  10. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Mix tot een mooi glad deeg.

  11. Besmeer een cakevorm met 1 eetlepel boter en giet er het deeg in. Nu mag de cake 55 à 60 min. bakken in de voorverwarmde oven. Vraag het maar aan je hulpkok. En als de cake gebakken is, mag je hulpkok hem uit de vorm halen, zodat hij volledig kan afkoelen.

  12. Om het glazuur te smelten, dompel je het zakje ± 5 min. voorzichtig onder in een kookpot met heet water. Snij dan een punt van het zakje en verdeel het gesmolten glazuur over de cake.

  13. Afwerking:
  14. Tijd om te versieren: duw wat M&M's in de bovenkant en in de zijkanten van de geglazuurde cake. In het midden van de cake zet je een brochettestokje. De lolly's steek je vast aan beide uiteinden van de cake. Maak nu met het langwerpige snoep verbindingen tussen het brochettestokje en de lolly's. Zo vorm je zeilen van snoep. Als je wil mag je de zijkanten van je snoepboot ook nog versieren met snoep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 minuten)

  3. Was 1 mandarijn en rasp de oranje schil (niet het wit).

  4. Pers 2 mandarijnen en vang het sap op.

  5. Bereiding:
  6. Laat je hulpkok (mama, papa …) de oven voorverwarmen op 175 °C.

  7. Doe de suiker en 170 g boter in een grote mengkom. Klop met de kloppers van een mixer tot een glad deeg.

  8. Breek de eieren een voor een op de rand van de mengkom en doe ze bij het deeg. Klop opnieuw met de mixer tot de eieren losgeklopt zijn.

  9. Voeg de melk, het sap van de mandarijnen en de geraspte mandarijnenschil toe. Meng goed.

  10. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Mix tot een mooi glad deeg.

  11. Besmeer een cakevorm met 1 eetlepel boter en giet er het deeg in. Nu mag de cake 55 à 60 min. bakken in de voorverwarmde oven. Vraag het maar aan je hulpkok. En als de cake gebakken is, mag je hulpkok hem uit de vorm halen, zodat hij volledig kan afkoelen.

  12. Om het glazuur te smelten, dompel je het zakje ± 5 min. voorzichtig onder in een kookpot met heet water. Snij dan een punt van het zakje en verdeel het gesmolten glazuur over de cake.

  13. Afwerking:
  14. Tijd om te versieren: duw wat M&M's in de bovenkant en in de zijkanten van de geglazuurde cake. In het midden van de cake zet je een brochettestokje. De lolly's steek je vast aan beide uiteinden van de cake. Maak nu met het langwerpige snoep verbindingen tussen het brochettestokje en de lolly's. Zo vorm je zeilen van snoep. Als je wil mag je de zijkanten van je snoepboot ook nog versieren met snoep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 72.2 g
Koolhydraat 24.9 g
Eiwit 7.6 g

Bekijk het recept digitaal