Slakuipje met zeevruchten en ricottamousse
Slakuipje met zeevruchten en ricottamousse

Slakuipje met zeevruchten en ricottamousse

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 11 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zeevruchtencocktail oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Hou 12 mooie slablaadjes apart en snij de rest in reepjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbak laag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  8. Mix de ricotta met 60 g van de geroosterde pijnboompitten. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.

  9. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de zeevruchten enkele minuten. Voeg 1 min. voor het einde de slareepjes toe.

  10. Overgiet met het citroensap en kruid met de viskruiden, zwarte peper en fleur de sel.

  11. Verdeel de slablaadjes over 12 brede glaasjes en lepel er de helft van de ricottamousse in. Verdeel er de zeevruchtenmengeling en de rest van de ricotta over.

  12. Bestrooi met de overgebleven pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zeevruchtencocktail oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Hou 12 mooie slablaadjes apart en snij de rest in reepjes.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbak laag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  8. Mix de ricotta met 60 g van de geroosterde pijnboompitten. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.

  9. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de zeevruchten enkele minuten. Voeg 1 min. voor het einde de slareepjes toe.

  10. Overgiet met het citroensap en kruid met de viskruiden, zwarte peper en fleur de sel.

  11. Verdeel de slablaadjes over 12 brede glaasjes en lepel er de helft van de ricottamousse in. Verdeel er de zeevruchtenmengeling en de rest van de ricotta over.

  12. Bestrooi met de overgebleven pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 11 g

Bekijk het recept digitaal