- Bewaar

- Bewaar
Slakuipje met zeevruchten en ricottamousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zeevruchtencocktail oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Hou 12 mooie slablaadjes apart en snij de rest in reepjes.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbak laag, zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
Mix de ricotta met 60 g van de geroosterde pijnboompitten. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.
-
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de zeevruchten enkele minuten. Voeg 1 min. voor het einde de slareepjes toe.
-
Overgiet met het citroensap en kruid met de viskruiden, zwarte peper en fleur de sel.
-
Verdeel de slablaadjes over 12 brede glaasjes en lepel er de helft van de ricottamousse in. Verdeel er de zeevruchtenmengeling en de rest van de ricotta over.
-
Bestrooi met de overgebleven pijnboompitten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zeevruchtencocktail oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Hou 12 mooie slablaadjes apart en snij de rest in reepjes.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbak laag, zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
Mix de ricotta met 60 g van de geroosterde pijnboompitten. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.
-
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de zeevruchten enkele minuten. Voeg 1 min. voor het einde de slareepjes toe.
-
Overgiet met het citroensap en kruid met de viskruiden, zwarte peper en fleur de sel.
-
Verdeel de slablaadjes over 12 brede glaasjes en lepel er de helft van de ricottamousse in. Verdeel er de zeevruchtenmengeling en de rest van de ricotta over.
-
Bestrooi met de overgebleven pijnboompitten.