- Bewaar

- Bewaar
Soep met wintergroenten, aardappelen, spek en hammetje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de wittekool in 4 en verwijder de harde kern. Snij daarna in fijne reepjes.
-
Breng water aan de kook in een kookpot en voeg 1 koffiel. zout toe. Doe er de reepjes wittekool bij en laat ± 8 min. afgedekt garen. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij ondertussen de wortel in schijfjes van 1 cm.
-
Schil de rapen en snij in 4 of 6 stukken naargelang van de dikte.
-
Snij de stengels selder en de prei in kleine stukjes.
-
Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.
-
Prik de kruidnagels in de gepelde ui.
-
Snij de teentjes knoflook in de lengte middendoor en verwijder de groene kiem.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Doe de hammetjes samen met de sneden spek in een grote kookpot met 4 L water. Voeg de ui met de kruidnagels, de halve teentjes knoflook, de takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Kruid met peper. Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Haal het vlees, de kruiden, de ui en het knoflook met een schuimspaan uit de bouillon. Zet het vlees en de bouillon opzij.
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de stukjes selder en prei 5 min. Voeg de wittekool, de stukken raap, de aardappelen en de schijfjes wortel toe. Overgiet met de bouillon en laat 25 min. garen.
-
Snij ondertussen het vlees van het been van de hammetjes en snij in kleinere stukken. Snij ook het spek in kleine stukken.
-
Voeg het vlees toe aan de bouillon met de groenten en laat nog 20 min. garen. Meng er de laatste 10 min. de witte bonen onder. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de wittekool in 4 en verwijder de harde kern. Snij daarna in fijne reepjes.
-
Breng water aan de kook in een kookpot en voeg 1 koffiel. zout toe. Doe er de reepjes wittekool bij en laat ± 8 min. afgedekt garen. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij ondertussen de wortel in schijfjes van 1 cm.
-
Schil de rapen en snij in 4 of 6 stukken naargelang van de dikte.
-
Snij de stengels selder en de prei in kleine stukjes.
-
Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.
-
Prik de kruidnagels in de gepelde ui.
-
Snij de teentjes knoflook in de lengte middendoor en verwijder de groene kiem.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Doe de hammetjes samen met de sneden spek in een grote kookpot met 4 L water. Voeg de ui met de kruidnagels, de halve teentjes knoflook, de takjes tijm en de blaadjes laurier toe. Kruid met peper. Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Haal het vlees, de kruiden, de ui en het knoflook met een schuimspaan uit de bouillon. Zet het vlees en de bouillon opzij.
-
Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de stukjes selder en prei 5 min. Voeg de wittekool, de stukken raap, de aardappelen en de schijfjes wortel toe. Overgiet met de bouillon en laat 25 min. garen.
-
Snij ondertussen het vlees van het been van de hammetjes en snij in kleinere stukken. Snij ook het spek in kleine stukken.
-
Voeg het vlees toe aan de bouillon met de groenten en laat nog 20 min. garen. Meng er de laatste 10 min. de witte bonen onder. Kruid met peper en zout.