- Bewaar

- Bewaar
Spaanse balletjes in tomatensaus ‘albóndigas’
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de helft van de peterselie fijn. Doe samen met het gehakt in een grote kom en meng met het ei en het paneermeel. Kruid met komijn, peper en zout. Rol kleine balletjes van ± 3 cm.
-
Snipper de uien fijn. Pers het knoflook.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg de tomatenstukjes, de witte wijn, het laurierblaadje, komijn, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Roer goed onder elkaar en breng aan de kook.
-
Voeg de gehaktballetjes toe en laat ± 20 min. sudderen.
-
Schep in een kommetje en prik wat tandenstokers in de balletjes. Werk af met enkele plukjes peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de helft van de peterselie fijn. Doe samen met het gehakt in een grote kom en meng met het ei en het paneermeel. Kruid met komijn, peper en zout. Rol kleine balletjes van ± 3 cm.
-
Snipper de uien fijn. Pers het knoflook.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg de tomatenstukjes, de witte wijn, het laurierblaadje, komijn, peper en zout toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Roer goed onder elkaar en breng aan de kook.
-
Voeg de gehaktballetjes toe en laat ± 20 min. sudderen.
-
Schep in een kommetje en prik wat tandenstokers in de balletjes. Werk af met enkele plukjes peterselie.