Spaghetti al ragù met kerstomatensaus
Spaghetti al ragù met kerstomatensaus

Spaghetti al ragù met kerstomatensaus

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 784 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 86.5 g
Suiker 6.5 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 37 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 4.

  5. Snij samen met de selder fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak het gehakt 5 min. goudbruin. Maak los met een vork. Haal uit de pan.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui 5 min. Voeg het knoflook, de selder en de wortelen toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

  9. Overgiet met de passata en meng goed. Voeg de bouillon en het gehakt toe en laat 45 min. sudderen tot een gebonden saus. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  10. Rasp intussen de parmezaan. Trek de blaadjes van de takjes basilicum.

  11. Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de spaghetti in diepe borden en lepel er de saus over.

  14. Werk af met de parmezaan en de basilicumblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de wortelen in de lengte in 4.

  5. Snij samen met de selder fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak het gehakt 5 min. goudbruin. Maak los met een vork. Haal uit de pan.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui 5 min. Voeg het knoflook, de selder en de wortelen toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

  9. Overgiet met de passata en meng goed. Voeg de bouillon en het gehakt toe en laat 45 min. sudderen tot een gebonden saus. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  10. Rasp intussen de parmezaan. Trek de blaadjes van de takjes basilicum.

  11. Kook de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de spaghetti in diepe borden en lepel er de saus over.

  14. Werk af met de parmezaan en de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 784 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 86.5 g
Suiker 6.5 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 37 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier WESTMALLE DUBBEL de keuze van aankoper Davy "Deze spaghetti maak ik vaak als er vrienden over de vloer komen. En ik serveer er een donkere, kruidige Westmalle bij. Origineler dan een glas rode wijn en succes verzekerd."

Bekijk het recept digitaal