- Bewaar
- Bewaar
Spicy runderwok met gebakken groenten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in 2.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.
-
Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de groenten enkele minuten. Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken. Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de koriander en munt.
Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten (versmarkt) of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in 2.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.
-
Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de groenten enkele minuten. Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken. Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de koriander en munt.
Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten (versmarkt) of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika