Spicy runderwok met gebakken groenten

Spicy runderwok met gebakken groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 48.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in 2.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten.

  8. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  9. Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn.

  10. Rasp de gember.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.

  13. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.

  14. Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de groenten enkele minuten. Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken. Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de koriander en munt.

Tip

Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten (versmarkt) of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in 2.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  7. Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten.

  8. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  9. Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn.

  10. Rasp de gember.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.

  13. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.

  14. Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de groenten enkele minuten. Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken. Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de koriander en munt.

Tip

Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten (versmarkt) of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 48.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal