- Bewaar

- Bewaar
Spirelli met oesterzwammen, prei en kaas-dillesaus
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Wijn Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verwijder de korst van de cambozola en snij de kaas in stukjes.
-
Snipper de dille fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Scheur de oesterzwammen in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof de preiringen samen met de oesterzwammen 5 min.
-
Blus met de witte wijn en laat volledig verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Kook ondertussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt 50 g boter in een andere kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper. Laat pruttelen tot de saus mooi gebonden is.
-
Roer er de stukjes kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout (de kaas is al gezouten). Meng met de fijngesnipperde dille en de geroosterde pijnboompitten.
-
Meng de saus onder de pasta.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spirelli over de borden en lepel er de groenten over.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Wijn Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verwijder de korst van de cambozola en snij de kaas in stukjes.
-
Snipper de dille fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Scheur de oesterzwammen in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof de preiringen samen met de oesterzwammen 5 min.
-
Blus met de witte wijn en laat volledig verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Kook ondertussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Smelt 50 g boter in een andere kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer goed met de klopper. Laat pruttelen tot de saus mooi gebonden is.
-
Roer er de stukjes kaas onder en kruid met nootmuskaat, peper en een beetje zout (de kaas is al gezouten). Meng met de fijngesnipperde dille en de geroosterde pijnboompitten.
-
Meng de saus onder de pasta.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spirelli over de borden en lepel er de groenten over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Wijn Alibi - Vinho Regional Alentejano - Portugal