Spirelli voor trekkers
Spirelli voor trekkers

Spirelli voor trekkers

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 82.9 g
Eiwit 28.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  5. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de gepelde tomaten toe. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1 L water. Laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  6. Bak ondertussen de chipolata's ± 8 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij in stukjes.

  7. Kook de spirelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.

  8. Meng de pesto en de stukjes chipolata onder de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg op het einde de pasta toe.

  9. Afwerking:
  10. Een pollepel per bord en smullen maar!

Tip

- Tip voor tijdwinst: maak de saus vooraf klaar en kook de pasta op het moment zelf. - Veggie-versie: vervang de chipolata's door kikkererwten (bokaal). Laat uitlekken en voeg ze toe aan de saus in stap 5.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  5. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de gepelde tomaten toe. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1 L water. Laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  6. Bak ondertussen de chipolata's ± 8 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij in stukjes.

  7. Kook de spirelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.

  8. Meng de pesto en de stukjes chipolata onder de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg op het einde de pasta toe.

  9. Afwerking:
  10. Een pollepel per bord en smullen maar!

Tip

- Tip voor tijdwinst: maak de saus vooraf klaar en kook de pasta op het moment zelf. - Veggie-versie: vervang de chipolata's door kikkererwten (bokaal). Laat uitlekken en voeg ze toe aan de saus in stap 5.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 82.9 g
Eiwit 28.4 g

Bekijk het recept digitaal