- Bewaar

- Bewaar
Spirelli voor trekkers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de gepelde tomaten toe. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1 L water. Laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Bak ondertussen de chipolata's ± 8 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij in stukjes.
-
Kook de spirelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.
-
Meng de pesto en de stukjes chipolata onder de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg op het einde de pasta toe.
-
Afwerking:
-
Een pollepel per bord en smullen maar!
- Tip voor tijdwinst: maak de saus vooraf klaar en kook de pasta op het moment zelf. - Veggie-versie: vervang de chipolata's door kikkererwten (bokaal). Laat uitlekken en voeg ze toe aan de saus in stap 5.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de gepelde tomaten toe. Verkruimel er de bouillonblokjes over en overgiet met 1 L water. Laat ± 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Bak ondertussen de chipolata's ± 8 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snij in stukjes.
-
Kook de spirelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.
-
Meng de pesto en de stukjes chipolata onder de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg op het einde de pasta toe.
-
Afwerking:
-
Een pollepel per bord en smullen maar!
- Tip voor tijdwinst: maak de saus vooraf klaar en kook de pasta op het moment zelf. - Veggie-versie: vervang de chipolata's door kikkererwten (bokaal). Laat uitlekken en voeg ze toe aan de saus in stap 5.