- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van kipfilet met gedroogde vruchten
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Uitstekende en donkergekleurde rhônewijn uit het dorpje Rasteau: fruitig en goed gestructureerd. Krachtige smaak, gedragen door fruit en kruiden.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn. Snij de gember in stukjes.
-
Hak de peterselie, de munt en de koriander fijn. U hebt 1 koffiel. nodig van elk.
-
Maak de marinade: meng het bier, 1 eetl. olijfolie, de ui, het knoflook, de gember, de saffraan en de fijngehakte verse kruiden. Leg de kipfilets in de marinade en zet een nachtje in de koelkast.
-
Pel de amandelen (laat ze even koken: de pel zal makkelijker loskomen).
-
Bereiding:
-
Neem de kipfilets uit de marinade en dep droog met wat keukenpapier. Snij indien nodig in individuele porties. Zet de marinade opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de filets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de amandelen, het gedroogde fruit en de honing toe. Giet de marinade over het vlees en breng aan de kook.
-
Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Haal het deksel van de kookpot 5 à 10 min. voor het einde van de kooktijd, en zet het vuur hoger. Zo kan het kookvocht wat verdampen.
-
Afwerking:
-
Serveer met tarwegriesmeel dat gekookt is in gevogeltebouillon. Ook heerlijk met rijst of Griekse pasta (risone). Bind in dat geval de saus lichtjes met instantsausbinder.
Voor diepvriesgevogelte Leg het diepgevroren vlees in de marinade. Vooraf ontdooien is niet nodig.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Uitstekende en donkergekleurde rhônewijn uit het dorpje Rasteau: fruitig en goed gestructureerd. Krachtige smaak, gedragen door fruit en kruiden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn. Snij de gember in stukjes.
-
Hak de peterselie, de munt en de koriander fijn. U hebt 1 koffiel. nodig van elk.
-
Maak de marinade: meng het bier, 1 eetl. olijfolie, de ui, het knoflook, de gember, de saffraan en de fijngehakte verse kruiden. Leg de kipfilets in de marinade en zet een nachtje in de koelkast.
-
Pel de amandelen (laat ze even koken: de pel zal makkelijker loskomen).
-
Bereiding:
-
Neem de kipfilets uit de marinade en dep droog met wat keukenpapier. Snij indien nodig in individuele porties. Zet de marinade opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de filets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de amandelen, het gedroogde fruit en de honing toe. Giet de marinade over het vlees en breng aan de kook.
-
Zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Haal het deksel van de kookpot 5 à 10 min. voor het einde van de kooktijd, en zet het vuur hoger. Zo kan het kookvocht wat verdampen.
-
Afwerking:
-
Serveer met tarwegriesmeel dat gekookt is in gevogeltebouillon. Ook heerlijk met rijst of Griekse pasta (risone). Bind in dat geval de saus lichtjes met instantsausbinder.
Voor diepvriesgevogelte Leg het diepgevroren vlees in de marinade. Vooraf ontdooien is niet nodig.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Uitstekende en donkergekleurde rhônewijn uit het dorpje Rasteau: fruitig en goed gestructureerd. Krachtige smaak, gedragen door fruit en kruiden.