Stoofvlees met peperkoek en witloof
Stoofvlees met peperkoek en witloof

Stoofvlees met peperkoek en witloof

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2544 kj
Energie 608 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 59 g
Suiker 10.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 65.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Laat het diepgevroren vlees licht ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  3. Hak de uien grof. Snij de peperkoek in blokjes. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stoofvleesblokjes goudbruin aan alle kanten. Werk met kleine porties. Bestrooi het vlees met bloem en roer om. Giet voorzichtig het bier en 2 dl lauw water langs de wand van de pot. Roer goed tot op de bodem. Kruid met zout en peper.

  5. Voeg de uien, de peperkoek, het laurierblad, de kruidnagels en de tijm toe. Dek af en laat 1,5 u. zachtjes sudderen.

  6. Voeg het witloof en de appelazijn toe en laat nog ± 30 min. verder garen. Kruid met zout en peper.

  7. Kook intussen de aardappelen 20 à 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de stoofpot.

  9. Serveer met mosterd naar smaak.

Tip
Tip

Zorg dat het bier op kamertemperatuur is wanneer je het in stoofvlees gebruikt. Koud bier kan het vlees taai maken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u.
  2. Laat het diepgevroren vlees licht ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  3. Hak de uien grof. Snij de peperkoek in blokjes. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stoofvleesblokjes goudbruin aan alle kanten. Werk met kleine porties. Bestrooi het vlees met bloem en roer om. Giet voorzichtig het bier en 2 dl lauw water langs de wand van de pot. Roer goed tot op de bodem. Kruid met zout en peper.

  5. Voeg de uien, de peperkoek, het laurierblad, de kruidnagels en de tijm toe. Dek af en laat 1,5 u. zachtjes sudderen.

  6. Voeg het witloof en de appelazijn toe en laat nog ± 30 min. verder garen. Kruid met zout en peper.

  7. Kook intussen de aardappelen 20 à 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de stoofpot.

  9. Serveer met mosterd naar smaak.

Tip
Tip

Zorg dat het bier op kamertemperatuur is wanneer je het in stoofvlees gebruikt. Koud bier kan het vlees taai maken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2544 kj
Energie 608 kcal
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 59 g
Suiker 10.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 65.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre

Bekijk het recept digitaal