- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees met peperkoek en witloof
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Laat het diepgevroren vlees licht ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Hak de uien grof. Snij de peperkoek in blokjes. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stoofvleesblokjes goudbruin aan alle kanten. Werk met kleine porties. Bestrooi het vlees met bloem en roer om. Giet voorzichtig het bier en 2 dl lauw water langs de wand van de pot. Roer goed tot op de bodem. Kruid met zout en peper.
-
Voeg de uien, de peperkoek, het laurierblad, de kruidnagels en de tijm toe. Dek af en laat 1,5 u. zachtjes sudderen.
-
Voeg het witloof en de appelazijn toe en laat nog ± 30 min. verder garen. Kruid met zout en peper.
-
Kook intussen de aardappelen 20 à 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de stoofpot.
-
Serveer met mosterd naar smaak.
Tip
Zorg dat het bier op kamertemperatuur is wanneer je het in stoofvlees gebruikt. Koud bier kan het vlees taai maken.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u.
-
Laat het diepgevroren vlees licht ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Hak de uien grof. Snij de peperkoek in blokjes. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stoofvleesblokjes goudbruin aan alle kanten. Werk met kleine porties. Bestrooi het vlees met bloem en roer om. Giet voorzichtig het bier en 2 dl lauw water langs de wand van de pot. Roer goed tot op de bodem. Kruid met zout en peper.
-
Voeg de uien, de peperkoek, het laurierblad, de kruidnagels en de tijm toe. Dek af en laat 1,5 u. zachtjes sudderen.
-
Voeg het witloof en de appelazijn toe en laat nog ± 30 min. verder garen. Kruid met zout en peper.
-
Kook intussen de aardappelen 20 à 25 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de stoofpot.
-
Serveer met mosterd naar smaak.
Tip
Zorg dat het bier op kamertemperatuur is wanneer je het in stoofvlees gebruikt. Koud bier kan het vlees taai maken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Vacqueyras A.O.P. - Caves Saint-Pierre