Sushi van pannenkoeken met fruit
Sushi van pannenkoeken met fruit

Sushi van pannenkoeken met fruit

Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 2.1 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Suiker 9 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de bloem, eieren, vanillesuiker, bakpoeder, kefir en de melk in een mengkom. Mix tot een glad beslag.

  6. Verhit een pannenkoekenpan en doe er een beetje arachideolie in. Schep er 1 pollepel beslag in de pan en draai met de pan, zodat de bodem mooi bedekt is.

  7. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Maak zo 4 pannenkoeken.

  8. Afwerking:
  9. Besmeer 2 pannekoeken met hazelnootpasta en 2 met aardbeienconfituur, leg er telkens een banaan op en rol de pannenkoeken op. Snij de uiteinden mooi gelijk en snij daarna in 20 stukjes van ± 1,5 cm. Prik telkens 2 bosbessen en 1 partje mandarijn op 20 cocktailprikkers en prik ze in de sushi om z vast te zetten.

Tip

- Zin in huisgemaakte aardbeienconfituur? Het recept staat op de volgende pagina. - Om tijd te besparen, maakt u het beslag met een pannenkoekenmix met 4 granen en voegt u alleen melk toe.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de bloem, eieren, vanillesuiker, bakpoeder, kefir en de melk in een mengkom. Mix tot een glad beslag.

  6. Verhit een pannenkoekenpan en doe er een beetje arachideolie in. Schep er 1 pollepel beslag in de pan en draai met de pan, zodat de bodem mooi bedekt is.

  7. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Maak zo 4 pannenkoeken.

  8. Afwerking:
  9. Besmeer 2 pannekoeken met hazelnootpasta en 2 met aardbeienconfituur, leg er telkens een banaan op en rol de pannenkoeken op. Snij de uiteinden mooi gelijk en snij daarna in 20 stukjes van ± 1,5 cm. Prik telkens 2 bosbessen en 1 partje mandarijn op 20 cocktailprikkers en prik ze in de sushi om z vast te zetten.

Tip

- Zin in huisgemaakte aardbeienconfituur? Het recept staat op de volgende pagina. - Om tijd te besparen, maakt u het beslag met een pannenkoekenmix met 4 granen en voegt u alleen melk toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 85 kcal
Vet 2.1 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Suiker 9 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal