Taartjes met vanillepudding en blauwebessencoulis
Taartjes met vanillepudding en blauwebessencoulis

Taartjes met vanillepudding en blauwebessencoulis

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 63.3 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het kruimeldeeg uit met het bakpapier. Zet een taartvormpje omgekeerd op het deeg en snij een cirkel uit het deeg die 1 cm groter is dan het taartvormpje. Maak zo 4 cirkels.

  5. Leg de deegcirkels in de taartvormpjes. Leg er een stuk bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  6. Los intussen het puddingpoeder en het maïszetmeel op in 125 ml melk.

  7. Breek de chocolade in stukken.

  8. Haal de deegbodempjes uit de oven en verwijder de bakparels of de bonen en het bakpapier. Zet nog 8 à 10 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 325 ml melk in een kookpot samen met de havermout, de suiker en de stukken chocolade. Laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is.

  11. Giet het puddingmengsel erbij en kook al roerend verder tot het ingedikt is. Haal van het vuur en laat lauw worden.

  12. Verwarm intussen de diepgevroren blauwe bessen en de honing 5 min. in een steelpannetje op een zacht vuur tot de bessen openspringen. Haal van het vuur.

  13. Schep de lauwe pudding in de voorgebakken deegbodempjes en laat afkoelen.

  14. Lepel de blauwebessencoulis over de taartjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het kruimeldeeg uit met het bakpapier. Zet een taartvormpje omgekeerd op het deeg en snij een cirkel uit het deeg die 1 cm groter is dan het taartvormpje. Maak zo 4 cirkels.

  5. Leg de deegcirkels in de taartvormpjes. Leg er een stuk bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Bak 15 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken).

  6. Los intussen het puddingpoeder en het maïszetmeel op in 125 ml melk.

  7. Breek de chocolade in stukken.

  8. Haal de deegbodempjes uit de oven en verwijder de bakparels of de bonen en het bakpapier. Zet nog 8 à 10 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 325 ml melk in een kookpot samen met de havermout, de suiker en de stukken chocolade. Laat 10 min. al roerend sudderen op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is.

  11. Giet het puddingmengsel erbij en kook al roerend verder tot het ingedikt is. Haal van het vuur en laat lauw worden.

  12. Verwarm intussen de diepgevroren blauwe bessen en de honing 5 min. in een steelpannetje op een zacht vuur tot de bessen openspringen. Haal van het vuur.

  13. Schep de lauwe pudding in de voorgebakken deegbodempjes en laat afkoelen.

  14. Lepel de blauwebessencoulis over de taartjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 63.3 g
Eiwit 9.6 g

Bekijk het recept digitaal