- Bewaar

- Bewaar
Tajine van butternut met dadels
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.
-
Snipper het knoflook en de koriander fijn.
-
Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de pitten en draden. Snij elke helft in fijne partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een tajine of een kookpot met dikke bodem. Stoof het knoflook en de rode ui even. Voeg de butternut toe en laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de bouillon en voeg de dadels toe. Kruid met peper, zout en de ras el hanout. Laat 15 à 20 min. sudderen. Roer regelmatig.
-
Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 min. sudderen (voeg indien nodig nog wat bouillon toe).
-
Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met 2,5 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en voeg de helft van de koriander toe.
-
Afwerking:
-
Werk de tajine af met de rest van de koriander en de amandelen. Geef er de couscous bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 25 g couscous, 100 g vruchtvlees van butternut en 25 g gespoelde kikkererwten 20 min. in water. Giet af. 2 Mix alles met 1 takje koriander en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.
-
Snipper het knoflook en de koriander fijn.
-
Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de pitten en draden. Snij elke helft in fijne partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een tajine of een kookpot met dikke bodem. Stoof het knoflook en de rode ui even. Voeg de butternut toe en laat 5 min. stoven.
-
Overgiet met de bouillon en voeg de dadels toe. Kruid met peper, zout en de ras el hanout. Laat 15 à 20 min. sudderen. Roer regelmatig.
-
Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 min. sudderen (voeg indien nodig nog wat bouillon toe).
-
Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met 2,5 dl kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en voeg de helft van de koriander toe.
-
Afwerking:
-
Werk de tajine af met de rest van de koriander en de amandelen. Geef er de couscous bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 25 g couscous, 100 g vruchtvlees van butternut en 25 g gespoelde kikkererwten 20 min. in water. Giet af. 2 Mix alles met 1 takje koriander en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Tavel A.O.P.