Tarte tatin met mango
Tarte tatin met mango

Tarte tatin met mango

1 u. 10 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 398 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 39.3 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de mango's in partjes.

  4. Pers de halve sinaasappel.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Doe de suiker en het sinaasappelsap in een ovenbestendige pan of in een taartvorm die ook op het vuur kan. Zet op het vuur en laat de suiker langzaam smelten tot een lichtbruine karamelsaus.

  9. Neem van het vuur en voeg voorzichtig de boter toe. Roer tot ze volledig gesmolten is.

  10. Leg de gehakte walnootpitten in de karamelsaus. Verdeel er de partjes mango dakpansgewijs over. Snij 1 partje in kleinere stukjes en vul er eventuele gaatjes mee op.

  11. Leg het bladerdeeg op de stukjes mango. Vouw de randen van het deeg tussen de stukjes mango en de pan of taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  12. Bak de taart 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal de tarte tatin uit de oven en laat ± 5 min. rusten.

  14. Klop intussen de room samen met de vanillesuiker op.

  15. Leg een serveerschotel of een groot bord omgekeerd op de taartvorm. Draai de vorm om zodat de taart op de schotel of het bord terechtkomt.

  16. Afwerking:
  17. Dien de tarte tatin lauw op met de opgeklopte room.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de mango's in partjes.

  4. Pers de halve sinaasappel.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Doe de suiker en het sinaasappelsap in een ovenbestendige pan of in een taartvorm die ook op het vuur kan. Zet op het vuur en laat de suiker langzaam smelten tot een lichtbruine karamelsaus.

  9. Neem van het vuur en voeg voorzichtig de boter toe. Roer tot ze volledig gesmolten is.

  10. Leg de gehakte walnootpitten in de karamelsaus. Verdeel er de partjes mango dakpansgewijs over. Snij 1 partje in kleinere stukjes en vul er eventuele gaatjes mee op.

  11. Leg het bladerdeeg op de stukjes mango. Vouw de randen van het deeg tussen de stukjes mango en de pan of taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  12. Bak de taart 35 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Haal de tarte tatin uit de oven en laat ± 5 min. rusten.

  14. Klop intussen de room samen met de vanillesuiker op.

  15. Leg een serveerschotel of een groot bord omgekeerd op de taartvorm. Draai de vorm om zodat de taart op de schotel of het bord terechtkomt.

  16. Afwerking:
  17. Dien de tarte tatin lauw op met de opgeklopte room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 398 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 39.3 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal