Tarte tatin met sinaasappel en citrusstroop
Tarte tatin met sinaasappel en citrusstroop

Tarte tatin met sinaasappel en citrusstroop

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 72.4 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 30 min. + afkoelen)

  3. Pers 1 sinaasappel en de citroen. Breng het sap aan de kook in een steelpannetje. Laat er 200 g lichtbruine suiker in smelten.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Voeg samen met het stokje toe aan het citrussap. Roer er de kruidnagels en het kaneelstokje onder en laat ± 20 min. inkoken tot een dikke stroop.

  5. Schil intussen 5 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  6. Neem de citrusstroop van het vuur en roer er de rode wijn onder. Laat afkoelen zodat de stroop kan indikken. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bestrijk een taartvorm (Ø ± 30 cm) met de boter en bestrooi met 4 eetl. lichtbruine suiker. Schik er de sinaasappelpartjes dakpansgewijs in.

  10. Leg het vel bladerdeeg op de sinaasappelpartjes en vouw de rand naar binnen.

  11. Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Leg een rooster of een groot bord omgekeerd op het bladerdeeg en draai de taart om, zodat de kant met de sinaasappel bovenaan ligt. Bestrijk met een dikke laag stroop.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 30 min. + afkoelen)

  3. Pers 1 sinaasappel en de citroen. Breng het sap aan de kook in een steelpannetje. Laat er 200 g lichtbruine suiker in smelten.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Voeg samen met het stokje toe aan het citrussap. Roer er de kruidnagels en het kaneelstokje onder en laat ± 20 min. inkoken tot een dikke stroop.

  5. Schil intussen 5 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  6. Neem de citrusstroop van het vuur en roer er de rode wijn onder. Laat afkoelen zodat de stroop kan indikken. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bestrijk een taartvorm (Ø ± 30 cm) met de boter en bestrooi met 4 eetl. lichtbruine suiker. Schik er de sinaasappelpartjes dakpansgewijs in.

  10. Leg het vel bladerdeeg op de sinaasappelpartjes en vouw de rand naar binnen.

  11. Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Leg een rooster of een groot bord omgekeerd op het bladerdeeg en draai de taart om, zodat de kant met de sinaasappel bovenaan ligt. Bestrijk met een dikke laag stroop.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 72.4 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal