Tarte tatin van platerina
Tarte tatin van platerina

Tarte tatin van platerina

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 43.3 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Snij de platerina's in 8 partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een ovenbestendige pan. Schik de partjes platerina in de pan en besprenkel met de grand marnier en het citroensap. Bestrooi met de suiker en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur.

  8. Neem de pan van het vuur. Leg het bladerdeeg op de partjes platerina en vouw de randen tussen het fruit en de pan. Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg.

  9. Bak de tarte tatin 20 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

  10. Haal de tarte tatin uit de oven. Leg een serveerschotel of groot bord omgekeerd op de taart en draai de pan om, zodat de kant met het fruit bovenaan ligt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer warm of lauw met een bolletje vanille-ijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Snij de platerina's in 8 partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een ovenbestendige pan. Schik de partjes platerina in de pan en besprenkel met de grand marnier en het citroensap. Bestrooi met de suiker en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur.

  8. Neem de pan van het vuur. Leg het bladerdeeg op de partjes platerina en vouw de randen tussen het fruit en de pan. Prik enkele keren met een vork in het bladerdeeg.

  9. Bak de tarte tatin 20 min. in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.

  10. Haal de tarte tatin uit de oven. Leg een serveerschotel of groot bord omgekeerd op de taart en draai de pan om, zodat de kant met het fruit bovenaan ligt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer warm of lauw met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 43.3 g
Eiwit 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mystic Krieken Witbier met krieken Wijn Château de la Lande 'Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal