Thaise kippensoep
Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 6.3 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 16.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de pepers open en verwijder de pitjes. Snij in fijne ringetjes.

  4. Hak het citroengras in grove stukken.

  5. Snij de prei in fijne ringen.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij ze in blokjes.

  7. Hak de korianderblaadjes fijn en hou de steeltjes apart.

  8. Pers de limoenen.

  9. Bereiding:
  10. Giet de kippenbouillon in een grote kookpot en voeg de peperringetjes, het gehakte citroengras en de fijngehakte korianderblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken. Giet door een zeef.

  11. Verhit in dezelfde kookpot de olijfolie en stoof de preiringen 10 à 15 min.

  12. Voeg de diepgevroren erwten, de gevogeltereepjes en de sojascheuten toe. Overgiet met de gezeefde kippenbouillon. Laat 10 min. verder koken.

  13. Breng de soep op smaak met het limoensap en de sojasaus.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de soep met wat tomatenblokjes en gehakte koriander. Dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de pepers open en verwijder de pitjes. Snij in fijne ringetjes.

  4. Hak het citroengras in grove stukken.

  5. Snij de prei in fijne ringen.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij ze in blokjes.

  7. Hak de korianderblaadjes fijn en hou de steeltjes apart.

  8. Pers de limoenen.

  9. Bereiding:
  10. Giet de kippenbouillon in een grote kookpot en voeg de peperringetjes, het gehakte citroengras en de fijngehakte korianderblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken. Giet door een zeef.

  11. Verhit in dezelfde kookpot de olijfolie en stoof de preiringen 10 à 15 min.

  12. Voeg de diepgevroren erwten, de gevogeltereepjes en de sojascheuten toe. Overgiet met de gezeefde kippenbouillon. Laat 10 min. verder koken.

  13. Breng de soep op smaak met het limoensap en de sojasaus.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de soep met wat tomatenblokjes en gehakte koriander. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 6.3 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 16.9 g

Bekijk het recept digitaal