Tiramisu met peer en frambozen
Tiramisu met peer en frambozen

Tiramisu met peer en frambozen

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik de madeirakoekjes naast elkaar en met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige ovenschaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog). Lepel de amaretto over de koekjes.

  3. Schil de peren, snij ze eerst middendoor en daarna in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Leg de schijfjes dakpansgewijs op de koekjes.

  4. Bedek met de diepgevroren frambozen en strooi er 1 eetl. suiker over. Druk zachtjes aan met een spatel.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de mascarpone samen met 3 eetl. suiker, het citroensap en de eidooiers op in een hoge mengkom.

  6. Klop de eiwitten goed stijf en schep voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  7. Giet het mengsel over de vruchten. Laat enkele minuten kleuren onder de ovengrill en zet daarna minstens 6 u. in de koelkast.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel in porties met een scherp mes en til uit de ovenschaal met een taartschep. Zeef er wat bloemsuiker over en versier met enkele diepgevroren of verse bosvruchten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik de madeirakoekjes naast elkaar en met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige ovenschaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog). Lepel de amaretto over de koekjes.

  3. Schil de peren, snij ze eerst middendoor en daarna in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Leg de schijfjes dakpansgewijs op de koekjes.

  4. Bedek met de diepgevroren frambozen en strooi er 1 eetl. suiker over. Druk zachtjes aan met een spatel.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de mascarpone samen met 3 eetl. suiker, het citroensap en de eidooiers op in een hoge mengkom.

  6. Klop de eiwitten goed stijf en schep voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  7. Giet het mengsel over de vruchten. Laat enkele minuten kleuren onder de ovengrill en zet daarna minstens 6 u. in de koelkast.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel in porties met een scherp mes en til uit de ovenschaal met een taartschep. Zeef er wat bloemsuiker over en versier met enkele diepgevroren of verse bosvruchten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 6.7 g

Bekijk het recept digitaal