- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu met peer en frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik de madeirakoekjes naast elkaar en met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige ovenschaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog). Lepel de amaretto over de koekjes.
-
Schil de peren, snij ze eerst middendoor en daarna in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Leg de schijfjes dakpansgewijs op de koekjes.
-
Bedek met de diepgevroren frambozen en strooi er 1 eetl. suiker over. Druk zachtjes aan met een spatel.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de mascarpone samen met 3 eetl. suiker, het citroensap en de eidooiers op in een hoge mengkom.
-
Klop de eiwitten goed stijf en schep voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Giet het mengsel over de vruchten. Laat enkele minuten kleuren onder de ovengrill en zet daarna minstens 6 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Verdeel in porties met een scherp mes en til uit de ovenschaal met een taartschep. Zeef er wat bloemsuiker over en versier met enkele diepgevroren of verse bosvruchten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik de madeirakoekjes naast elkaar en met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige ovenschaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog). Lepel de amaretto over de koekjes.
-
Schil de peren, snij ze eerst middendoor en daarna in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Leg de schijfjes dakpansgewijs op de koekjes.
-
Bedek met de diepgevroren frambozen en strooi er 1 eetl. suiker over. Druk zachtjes aan met een spatel.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de mascarpone samen met 3 eetl. suiker, het citroensap en de eidooiers op in een hoge mengkom.
-
Klop de eiwitten goed stijf en schep voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Giet het mengsel over de vruchten. Laat enkele minuten kleuren onder de ovengrill en zet daarna minstens 6 u. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Verdeel in porties met een scherp mes en til uit de ovenschaal met een taartschep. Zeef er wat bloemsuiker over en versier met enkele diepgevroren of verse bosvruchten.