Tjaptjoi (Chop Suey)
Tjaptjoi (Chop Suey)

Tjaptjoi (Chop Suey)

20 min.
Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 32.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij het vlees in fijne reepjes en bak ze aan in 1 eetl. hete olie (± 1 min.).

  4. Bak in een andere pan de uiringen, champignonschijfjes en geperste knoflookteentjes licht aan in 1 eetl. olie (± 2 min.), voeg het vlees toe en laat samen even fruiten.

  5. Voeg er de bouillon, de sherry en de sojasaus aan toe en kruid met peper, zout en kerrie. Laat 3 min. sudderen.

  6. Kook de diepgevroren sojascheuten gaar (5 min. in lichtgezouten water) en giet ze af. Voeg ze bij de bereiding en laat nog enkele minuten mee opwarmen.

  7. Voor de zoetzure saus mengt u ketchup, sherry, sojasaus, suiker, wijnazijn en zout door elkaar. Giet 1 eetl. olie in de pan of de wok. Voeg 1 fijngesnipperde sjalot toe en laat heel even bakken. Doe er het sausmengsel bij en laat 1 min. zachtjes doorkoken.

  8. Afwerking:
  9. Dien de tjaptjoi op met de saus en geef er rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij het vlees in fijne reepjes en bak ze aan in 1 eetl. hete olie (± 1 min.).

  4. Bak in een andere pan de uiringen, champignonschijfjes en geperste knoflookteentjes licht aan in 1 eetl. olie (± 2 min.), voeg het vlees toe en laat samen even fruiten.

  5. Voeg er de bouillon, de sherry en de sojasaus aan toe en kruid met peper, zout en kerrie. Laat 3 min. sudderen.

  6. Kook de diepgevroren sojascheuten gaar (5 min. in lichtgezouten water) en giet ze af. Voeg ze bij de bereiding en laat nog enkele minuten mee opwarmen.

  7. Voor de zoetzure saus mengt u ketchup, sherry, sojasaus, suiker, wijnazijn en zout door elkaar. Giet 1 eetl. olie in de pan of de wok. Voeg 1 fijngesnipperde sjalot toe en laat heel even bakken. Doe er het sausmengsel bij en laat 1 min. zachtjes doorkoken.

  8. Afwerking:
  9. Dien de tjaptjoi op met de saus en geef er rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 6.7 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 32.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal