Tomatensoep met trio van paprika en soepvlees
Tomatensoep met trio van paprika en soepvlees

Tomatensoep met trio van paprika en soepvlees

1 u. 15 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de raap en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de ui in fijne ringen en pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uiringen en het knoflook glazig.

  8. Voeg de blokjes raap toe en roerbak 2 min.

  9. Doe er de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de bouillon bij en breng op smaak met de harissa, de takjes tijm en de laurierblaadjes.

  10. Breng tot tegen het kookpunt en leg er het soepvlees in. Laat 1 u. 10 min. garen op een zacht vuur.

  11. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  12. Voeg op het einde van de suddertijd de blokjes paprika toe en laat nog 20 min. garen op een zacht vuur.

  13. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en haal het soepvlees uit de soep met een schuimspaan. Snij het vlees in hapklare stukken. Voeg ze opnieuw toe aan de soep. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de raap en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de ui in fijne ringen en pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uiringen en het knoflook glazig.

  8. Voeg de blokjes raap toe en roerbak 2 min.

  9. Doe er de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de bouillon bij en breng op smaak met de harissa, de takjes tijm en de laurierblaadjes.

  10. Breng tot tegen het kookpunt en leg er het soepvlees in. Laat 1 u. 10 min. garen op een zacht vuur.

  11. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  12. Voeg op het einde van de suddertijd de blokjes paprika toe en laat nog 20 min. garen op een zacht vuur.

  13. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en haal het soepvlees uit de soep met een schuimspaan. Snij het vlees in hapklare stukken. Voeg ze opnieuw toe aan de soep. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 240 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 33.8 g

Bekijk het recept digitaal