Tompoes voor Valentijn
Tompoes voor Valentijn

Tompoes voor Valentijn

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij per persoon 1 hartvorm uit het bladerdeeg. Leg ze op het bakpapier op een bakplaat. Bevochtig lichtjes met een beetje water en bestrooi met de suiker. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Klop de mascarpone met de helft van de bloemsuiker. Snij 3 aardbeien in kleine stukjes en meng onder de mascarpone.

  4. Snij bovenaan een stukje uit elk bladerdeeghart en vul de onderste helft met de mascarpone. Leg er de frambozen op en bedek met de bovenste helft van elk bladerdeeghart.

  5. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Besmeer er de harten mee. Doop de rest van de aardbeien voor de helft in de gesmolten chocolade en schik rond de tompoezen. Bestrooi met de rest van de bloemsuiker.

  6. Snij kleine hartvormen uit de rest van het bladerdeeg en bak ze mee in de oven met de grote hartvormen. Doop de onderste helft in gesmolten chocolade en werk er de borden mee af.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij per persoon 1 hartvorm uit het bladerdeeg. Leg ze op het bakpapier op een bakplaat. Bevochtig lichtjes met een beetje water en bestrooi met de suiker. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Klop de mascarpone met de helft van de bloemsuiker. Snij 3 aardbeien in kleine stukjes en meng onder de mascarpone.

  4. Snij bovenaan een stukje uit elk bladerdeeghart en vul de onderste helft met de mascarpone. Leg er de frambozen op en bedek met de bovenste helft van elk bladerdeeghart.

  5. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Besmeer er de harten mee. Doop de rest van de aardbeien voor de helft in de gesmolten chocolade en schik rond de tompoezen. Bestrooi met de rest van de bloemsuiker.

  6. Snij kleine hartvormen uit de rest van het bladerdeeg en bak ze mee in de oven met de grote hartvormen. Doop de onderste helft in gesmolten chocolade en werk er de borden mee af.

Bekijk het recept digitaal