- Bewaar

- Bewaar
Tong met pompoenpuree en pestosaus
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Sterk blond bier Wijn Bonnefois I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de tongen volledig ontdooien en dep droog. Knip het buitenste randje van de vis af.
-
Wentel de tongen aan beide kanten door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de halve pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen samen met de fijngesnipperde ui en de stukken pompoen 20 min. in een grote kookpot met lichtgezouten water.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een grote braadpan en bak de tongen 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Giet de aardappelen en de pompoen af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en schraap de braadresten los. Voeg 1 dl water en de pesto toe en roer goed.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tongen samen met de pompoenpuree over de borden.
-
Werk af met de saus en de preischeuten.
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Sterk blond bier Wijn Bonnefois I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de tongen volledig ontdooien en dep droog. Knip het buitenste randje van de vis af.
-
Wentel de tongen aan beide kanten door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de halve pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen samen met de fijngesnipperde ui en de stukken pompoen 20 min. in een grote kookpot met lichtgezouten water.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een grote braadpan en bak de tongen 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Giet de aardappelen en de pompoen af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en schraap de braadresten los. Voeg 1 dl water en de pesto toe en roer goed.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tongen samen met de pompoenpuree over de borden.
-
Werk af met de saus en de preischeuten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Cornet Sterk blond bier Wijn Bonnefois I.G.P. Côtes de Gascogne