Tong met pompoenpuree en pestosaus
Tong met pompoenpuree en pestosaus

Tong met pompoenpuree en pestosaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 43.7 g
Eiwit 21.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de tongen volledig ontdooien en dep droog. Knip het buitenste randje van de vis af.

  4. Wentel de tongen aan beide kanten door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de halve pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in stukken.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen samen met de fijngesnipperde ui en de stukken pompoen 20 min. in een grote kookpot met lichtgezouten water.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een grote braadpan en bak de tongen 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Giet de aardappelen en de pompoen af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en schraap de braadresten los. Voeg 1 dl water en de pesto toe en roer goed.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de tongen samen met de pompoenpuree over de borden.

  15. Werk af met de saus en de preischeuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de tongen volledig ontdooien en dep droog. Knip het buitenste randje van de vis af.

  4. Wentel de tongen aan beide kanten door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de halve pompoen, verwijder de pitten en de draden en snij het vruchtvlees in stukken.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen samen met de fijngesnipperde ui en de stukken pompoen 20 min. in een grote kookpot met lichtgezouten water.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een grote braadpan en bak de tongen 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Giet de aardappelen en de pompoen af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Haal de vis uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en schraap de braadresten los. Voeg 1 dl water en de pesto toe en roer goed.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de tongen samen met de pompoenpuree over de borden.

  15. Werk af met de saus en de preischeuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 43.7 g
Eiwit 21.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Sterk blond bier Wijn Bonnefois I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal