Tonijn met Chinese groenten
Tonijn met Chinese groenten

Tonijn met Chinese groenten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 25.7 g
Eiwit 46.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn ontdooien. Snij in blokjes van 2 cm en dep goed droog.

  3. Laat de Chinagroentemix oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Pel de diepgevroren garnalen (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.

  5. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de gember toe en laat al roerend 1 min. sudderen.

  8. Doe er de Chinese groenten en de rozijntjes bij en roerbak gedurende 2 min.

  9. Voeg de tonijnblokjes toe en bak al roerend gaar in 4 min.

  10. Meng er de gepelde garnalen, de ansjovisfilets en de woksaus onder en laat nog eens 2 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met eiermie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijn ontdooien. Snij in blokjes van 2 cm en dep goed droog.

  3. Laat de Chinagroentemix oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Pel de diepgevroren garnalen (dat gaat makkelijker als u ze gedurende 2 min. in heet water legt). Dep goed droog.

  5. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Voeg de gember toe en laat al roerend 1 min. sudderen.

  8. Doe er de Chinese groenten en de rozijntjes bij en roerbak gedurende 2 min.

  9. Voeg de tonijnblokjes toe en bak al roerend gaar in 4 min.

  10. Meng er de gepelde garnalen, de ansjovisfilets en de woksaus onder en laat nog eens 2 min. bakken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met eiermie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 340 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 25.7 g
Eiwit 46.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine du Clos Pichard A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil Wijn Inycon Chardonnay Italië

Bekijk het recept digitaal