Tortilla met olijven en chorizo
Tortilla met olijven en chorizo

Tortilla met olijven en chorizo

50 min.
Aperitiefhapje
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 876 kcal
Vet 72.5 g
Koolhydraat 26.5 g
Eiwit 29 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Snij de ui in 2 en snij vervolgens in dunne halve ringen.

  4. Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de tomaat in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de olijven middendoor.

  7. Snij de chorizo in dunne schijfjes en snij middendoor.

  8. Snipper het knoflookteentje fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (doorsnede 24 cm). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.

  11. Voeg de uiringen toe en laat 15 min. sudderen. Schep geregeld om. Voeg na 10 min. de paprika- en tomatenblokjes toe en laat verder bakken.

  12. Klop ondertussen de eieren los en kruid met peper en zout. Meng er de knoflook, olijven en chorizo onder. Giet over de ui en aardappelen en laat 10 min. bakken, tot het ei net gestold is.

  13. Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 2 min. bakken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Snij de ui in 2 en snij vervolgens in dunne halve ringen.

  4. Verwijder de witte zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de tomaat in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de olijven middendoor.

  7. Snij de chorizo in dunne schijfjes en snij middendoor.

  8. Snipper het knoflookteentje fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (doorsnede 24 cm). Doe er de aardappelschijfjes in en laat 5 min. bakken. Schep geregeld om met een houten lepel.

  11. Voeg de uiringen toe en laat 15 min. sudderen. Schep geregeld om. Voeg na 10 min. de paprika- en tomatenblokjes toe en laat verder bakken.

  12. Klop ondertussen de eieren los en kruid met peper en zout. Meng er de knoflook, olijven en chorizo onder. Giet over de ui en aardappelen en laat 10 min. bakken, tot het ei net gestold is.

  13. Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 2 min. bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 876 kcal
Vet 72.5 g
Koolhydraat 26.5 g
Eiwit 29 g

Bekijk het recept digitaal