- Bewaar

- Bewaar
Tortilla met serranoham
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappel en rasp fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.
-
Snij het uitgelekte artisjokhart in kleine stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof alle groenten en de maïs 5 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
-
Klop de eieren los en doe er de gestoofde groenten bij. Kruid met het kruidentuiltje, de cayennepeper, peper en zout.
-
Scheur de serranoham in reepjes en meng ze onder het eiermengsel.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (Ø 24 cm). Giet er het eiermengsel in en laat 6 min. bakken op een zacht vuur.
-
Draai de tortilla om wanneer de bovenkant bijna helemaal gestold is (leg er een deksel of bord op en draai de pan om). Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en schuif de tortilla er weer in. Laat nog 2 min. garen.
-
Afwerking:
-
Serveer met de sla en 2 sneetjes bruin brood per persoon.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappel en rasp fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.
-
Snij het uitgelekte artisjokhart in kleine stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof alle groenten en de maïs 5 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
-
Klop de eieren los en doe er de gestoofde groenten bij. Kruid met het kruidentuiltje, de cayennepeper, peper en zout.
-
Scheur de serranoham in reepjes en meng ze onder het eiermengsel.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (Ø 24 cm). Giet er het eiermengsel in en laat 6 min. bakken op een zacht vuur.
-
Draai de tortilla om wanneer de bovenkant bijna helemaal gestold is (leg er een deksel of bord op en draai de pan om). Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en schuif de tortilla er weer in. Laat nog 2 min. garen.
-
Afwerking:
-
Serveer met de sla en 2 sneetjes bruin brood per persoon.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne