Tortilla met serranoham
Tortilla met serranoham

Tortilla met serranoham

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 19.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappel en rasp fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.

  5. Snij het uitgelekte artisjokhart in kleine stukken.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof alle groenten en de maïs 5 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  10. Klop de eieren los en doe er de gestoofde groenten bij. Kruid met het kruidentuiltje, de cayennepeper, peper en zout.

  11. Scheur de serranoham in reepjes en meng ze onder het eiermengsel.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (Ø 24 cm). Giet er het eiermengsel in en laat 6 min. bakken op een zacht vuur.

  14. Draai de tortilla om wanneer de bovenkant bijna helemaal gestold is (leg er een deksel of bord op en draai de pan om). Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en schuif de tortilla er weer in. Laat nog 2 min. garen.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de sla en 2 sneetjes bruin brood per persoon.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappel en rasp fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.

  5. Snij het uitgelekte artisjokhart in kleine stukken.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  7. Snipper de sjalot fijn.

  8. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof alle groenten en de maïs 5 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  10. Klop de eieren los en doe er de gestoofde groenten bij. Kruid met het kruidentuiltje, de cayennepeper, peper en zout.

  11. Scheur de serranoham in reepjes en meng ze onder het eiermengsel.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag (Ø 24 cm). Giet er het eiermengsel in en laat 6 min. bakken op een zacht vuur.

  14. Draai de tortilla om wanneer de bovenkant bijna helemaal gestold is (leg er een deksel of bord op en draai de pan om). Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en schuif de tortilla er weer in. Laat nog 2 min. garen.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met de sla en 2 sneetjes bruin brood per persoon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 19.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal