Triomisu choco-banaan-vanille
Triomisu choco-banaan-vanille

Triomisu choco-banaan-vanille

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 38 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe 1 dl melk in een kommetje en voeg het poeder voor vanillepudding en de vanillesuiker toe. Klop goed los tot het poeder is opgelost.

  3. Vraag aan je hulpkok om 3 dl melk aan de kook te brengen in een steelpannetje en er het losgeklopte puddingpoeder onder te roeren. Het mengsel mag even pruttelen tot het indikt. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  4. Giet intussen de chocolademelk in een kommetje en dompel er de lange vingers een voor een in. Zorg dat ze aan beide kanten goed nat zijn.

  5. Rasp de chocolade maar let op met die vingers! Je hulpkok mag altijd meehelpen.

  6. Snij de bananen in schijfjes.

  7. Roer de mascarpone los met een vork in een mengkom en meng er de afgekoelde vanillepudding onder.

  8. Leg 15 lange vingers naast elkaar in een glazen ovenschaal. Verdeel er de helft van de schijfjes banaan over. Smeer er de helft van de mascarpone-vanillepudding over. Leg de rest van de lange vingers over de pudding. Verdeel er de rest van de schijfjes banaan en van de pudding over. Bestrooi met de geraspte chocolade.

  9. Zet de tiramisu minstens 2 u. in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe 1 dl melk in een kommetje en voeg het poeder voor vanillepudding en de vanillesuiker toe. Klop goed los tot het poeder is opgelost.

  3. Vraag aan je hulpkok om 3 dl melk aan de kook te brengen in een steelpannetje en er het losgeklopte puddingpoeder onder te roeren. Het mengsel mag even pruttelen tot het indikt. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  4. Giet intussen de chocolademelk in een kommetje en dompel er de lange vingers een voor een in. Zorg dat ze aan beide kanten goed nat zijn.

  5. Rasp de chocolade maar let op met die vingers! Je hulpkok mag altijd meehelpen.

  6. Snij de bananen in schijfjes.

  7. Roer de mascarpone los met een vork in een mengkom en meng er de afgekoelde vanillepudding onder.

  8. Leg 15 lange vingers naast elkaar in een glazen ovenschaal. Verdeel er de helft van de schijfjes banaan over. Smeer er de helft van de mascarpone-vanillepudding over. Leg de rest van de lange vingers over de pudding. Verdeel er de rest van de schijfjes banaan en van de pudding over. Bestrooi met de geraspte chocolade.

  9. Zet de tiramisu minstens 2 u. in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 55.5 g
Suiker 38 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 8 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal