Tropical pannenkoeken
Tropical pannenkoeken

Tropical pannenkoeken

Ontbijt
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de bloemsuiker en het kokospoeder.

  4. Schil verse mango en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Rasp de helft van de schil (niet het wit) van de onbehandelde sinaasappel en pers hem. Schil de 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  7. Bereiding:
  8. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot samen met de (diepgevroren) mangoblokjes, het vanillestokje en de vanillezaadjes.

  9. Haal de kookpot van het vuur en verwijder het vanillestokje. Voeg de sinaasappelpartjes en -confi tuur toe.

  10. Meng het bakmeel, de suiker en het zout in een mengkom. Meng er de eieren en de kokosmelk onder.

  11. Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 koffiel. plantaardige vetstof in per pannenkoek. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 8 pannenkoeken.

  12. Afwerking:
  13. Vouw de pannenkoeken in 4 en werk af met de mangoblokjes en de pistachenoten.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de bloemsuiker en het kokospoeder.

  4. Schil verse mango en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Rasp de helft van de schil (niet het wit) van de onbehandelde sinaasappel en pers hem. Schil de 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  7. Bereiding:
  8. Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot samen met de (diepgevroren) mangoblokjes, het vanillestokje en de vanillezaadjes.

  9. Haal de kookpot van het vuur en verwijder het vanillestokje. Voeg de sinaasappelpartjes en -confi tuur toe.

  10. Meng het bakmeel, de suiker en het zout in een mengkom. Meng er de eieren en de kokosmelk onder.

  11. Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 koffiel. plantaardige vetstof in per pannenkoek. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 8 pannenkoeken.

  12. Afwerking:
  13. Vouw de pannenkoeken in 4 en werk af met de mangoblokjes en de pistachenoten.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 305 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 34.1 g
Eiwit 6.1 g

Bekijk het recept digitaal