- Bewaar

- Bewaar
Valentijn in het Zwarte Woud
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Doe de noordkrieken met het sap en 2 à 3 eetl. suiker in een kookpot en breng aan de kook.
-
Los 3 eetl. maïszetmeel op in een kopje water en roer het beetje bij beetje onder de krieken tot een goed gebonden compote. Laat volledig afkoelen.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Doe 8 eiwitten samen met 4 eetl. water in een grote mengkom en klop met de mixer tot een stevig schuim.
-
Voeg 400 g suiker toe en klop verder tot een glanzend en stevig schuim (u moet de mengkom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit verschuift). Roer 8 eidooiers los met 4 eetl. opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder de rest van het eiwit.
-
Meng de bloem met 160 g maïszetmeel, het bakpoeder en 2 eetl. cacaopoeder. Zeef over het schuim en schep om met een houten lepel van onder naar boven (niet roeren).
-
Bekleed een grote cakevorm (Ø 24 cm) met bakpapier of bestrijk met boter. Schep er het beslag in, strijk glad en zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven. De biscuit is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt. Haal uit de bakvorm en laat afkoelen.
-
Maak intussen de vulling. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer goed.
-
Klop 1 eiwit stijf, voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot stevig schuim. Schep voorzichtig onder de chocolade.
-
Snij de biscuit horizontaal in 3 schijven. Besprenkel de onderste schijf met de kirsch. Besmeer met een laagje kriekencompote en bedek met de middelste schijf. Besmeer met de chocolademousse en bedek met de bovenste schijf. Klop de room stijf en bestrijk er de hele taart mee (ook de zijkanten). Hou wat slagroom opzij voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Versier de taart vlak voor het opdienen of 1 u. vooraf met toefjes slagroom. Zeef er wat cacaopoeder over en versier met chocoladeschilfers en enkele maraskinokersen. In het seizoen kan u verse kersen gebruiken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Doe de noordkrieken met het sap en 2 à 3 eetl. suiker in een kookpot en breng aan de kook.
-
Los 3 eetl. maïszetmeel op in een kopje water en roer het beetje bij beetje onder de krieken tot een goed gebonden compote. Laat volledig afkoelen.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Doe 8 eiwitten samen met 4 eetl. water in een grote mengkom en klop met de mixer tot een stevig schuim.
-
Voeg 400 g suiker toe en klop verder tot een glanzend en stevig schuim (u moet de mengkom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit verschuift). Roer 8 eidooiers los met 4 eetl. opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder de rest van het eiwit.
-
Meng de bloem met 160 g maïszetmeel, het bakpoeder en 2 eetl. cacaopoeder. Zeef over het schuim en schep om met een houten lepel van onder naar boven (niet roeren).
-
Bekleed een grote cakevorm (Ø 24 cm) met bakpapier of bestrijk met boter. Schep er het beslag in, strijk glad en zet 40 à 50 min. in de voorverwarmde oven. De biscuit is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt. Haal uit de bakvorm en laat afkoelen.
-
Maak intussen de vulling. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer goed.
-
Klop 1 eiwit stijf, voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot stevig schuim. Schep voorzichtig onder de chocolade.
-
Snij de biscuit horizontaal in 3 schijven. Besprenkel de onderste schijf met de kirsch. Besmeer met een laagje kriekencompote en bedek met de middelste schijf. Besmeer met de chocolademousse en bedek met de bovenste schijf. Klop de room stijf en bestrijk er de hele taart mee (ook de zijkanten). Hou wat slagroom opzij voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Versier de taart vlak voor het opdienen of 1 u. vooraf met toefjes slagroom. Zeef er wat cacaopoeder over en versier met chocoladeschilfers en enkele maraskinokersen. In het seizoen kan u verse kersen gebruiken.