Vanille-ijs met karamelroom en kattentongen
Vanille-ijs met karamelroom en kattentongen

Vanille-ijs met karamelroom en kattentongen

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 77.5 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Mix de zachte boter met de bloemsuiker en de vanillesuiker tot een gladde, luchtige massa. Voeg de eiwitten toe en mix nog 1 à 2 min. Zeef er de bloem over en mix nog 2 min.

  5. Doe het deeg in een spuitzak en spuit strookjes van 1 bij 5 à 6 cm op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de room in een steelpannetje en voeg de karameltoffees toe. Smelt ze al roerend op een zacht vuur.

  8. Neem van het vuur en roer er de sterke koffie onder. Laat afkoelen.

  9. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Trek met de gesmolten chocolade streepjes op de koekjes.

  10. Verdeel het ijs over mooie glazen en lepel er de karamelroom over. Steek er telkens 1 à 2 koekjes in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Mix de zachte boter met de bloemsuiker en de vanillesuiker tot een gladde, luchtige massa. Voeg de eiwitten toe en mix nog 1 à 2 min. Zeef er de bloem over en mix nog 2 min.

  5. Doe het deeg in een spuitzak en spuit strookjes van 1 bij 5 à 6 cm op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de room in een steelpannetje en voeg de karameltoffees toe. Smelt ze al roerend op een zacht vuur.

  8. Neem van het vuur en roer er de sterke koffie onder. Laat afkoelen.

  9. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Trek met de gesmolten chocolade streepjes op de koekjes.

  10. Verdeel het ijs over mooie glazen en lepel er de karamelroom over. Steek er telkens 1 à 2 koekjes in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kcal
Vet 42.2 g
Koolhydraat 77.5 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal