Varkenshaasje met kruidenkorst en knolselderpuree
Varkenshaasje met kruidenkorst en knolselderpuree

Varkenshaasje met kruidenkorst en knolselderpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 34.2 g
Suiker 3.4 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 37.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Hak de tijm en de rozemarijn fijn.

  5. Schil de knolselder en de aardappelen en snij in stukken.

  6. Hak de pistachenoten grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet de pan opzij voor later. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. boter en leg er het vlees in.

  11. Meng de groene kruiden met de pistachenoten, de panko, de olijfolie en de mosterd.

  12. Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van het varkenshaasje en druk aan. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Meng 1/2 eetl. boter, de melk en de eidooier onder de puree. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout en meng er de helft van de rucola onder.

  14. Blus de pan van het vlees met 1,5 dl water en schraap de braadresten los. Laat inkoken tot een saus.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkenshaasje in schuine stukken en verdeel samen met de puree en de rest van de rucola over de borden. Serveer met de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Hak de tijm en de rozemarijn fijn.

  5. Schil de knolselder en de aardappelen en snij in stukken.

  6. Hak de pistachenoten grof.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  10. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet de pan opzij voor later. Bestrijk een ovenschaal met 1/2 eetl. boter en leg er het vlees in.

  11. Meng de groene kruiden met de pistachenoten, de panko, de olijfolie en de mosterd.

  12. Verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van het varkenshaasje en druk aan. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Meng 1/2 eetl. boter, de melk en de eidooier onder de puree. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout en meng er de helft van de rucola onder.

  14. Blus de pan van het vlees met 1,5 dl water en schraap de braadresten los. Laat inkoken tot een saus.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkenshaasje in schuine stukken en verdeel samen met de puree en de rest van de rucola over de borden. Serveer met de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 34.2 g
Suiker 3.4 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 37.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal