- Bewaar

- Bewaar
Varkenssnede met tomatensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Kook de diepgevroren erwten 3 à 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Gebruik je erwten uit blik, spoel ze dan onder koud water en laat uitlekken
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig. Voeg de tomatenstukjes en de laurierblaadjes toe. Laat 15 à 20 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de maïs en de erwten onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwijder vlak voor het opdienen de laurierblaadjes uit de tomatensaus en roer er het fijngesnipperde basilicum onder.
Voor de allerkleinsten kan je het vlees vooraf in stukjes snijden, de saus mixen en het vlees eronder mengen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Kook de diepgevroren erwten 3 à 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Gebruik je erwten uit blik, spoel ze dan onder koud water en laat uitlekken
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig. Voeg de tomatenstukjes en de laurierblaadjes toe. Laat 15 à 20 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de maïs en de erwten onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwijder vlak voor het opdienen de laurierblaadjes uit de tomatensaus en roer er het fijngesnipperde basilicum onder.
Voor de allerkleinsten kan je het vlees vooraf in stukjes snijden, de saus mixen en het vlees eronder mengen.