Varkenssnede met tomatensaus
Varkenssnede met tomatensaus

Varkenssnede met tomatensaus

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 69.9 g
Eiwit 45.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de diepgevroren erwten 3 à 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Gebruik je erwten uit blik, spoel ze dan onder koud water en laat uitlekken

  5. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  7. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig. Voeg de tomatenstukjes en de laurierblaadjes toe. Laat 15 à 20 min. op een zacht vuur sudderen.

  10. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de maïs en de erwten onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Verwijder vlak voor het opdienen de laurierblaadjes uit de tomatensaus en roer er het fijngesnipperde basilicum onder.

Tip

Voor de allerkleinsten kan je het vlees vooraf in stukjes snijden, de saus mixen en het vlees eronder mengen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Kook de diepgevroren erwten 3 à 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Gebruik je erwten uit blik, spoel ze dan onder koud water en laat uitlekken

  5. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  7. Snipper de basilicumblaadjes fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1/2 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig. Voeg de tomatenstukjes en de laurierblaadjes toe. Laat 15 à 20 min. op een zacht vuur sudderen.

  10. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de maïs en de erwten onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Verwijder vlak voor het opdienen de laurierblaadjes uit de tomatensaus en roer er het fijngesnipperde basilicum onder.

Tip

Voor de allerkleinsten kan je het vlees vooraf in stukjes snijden, de saus mixen en het vlees eronder mengen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 69.9 g
Eiwit 45.1 g

Bekijk het recept digitaal