Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen
Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen

Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 33.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes van ± 1,5 cm.

  5. Snij de ongeschilde krielaardappelen in 2.

  6. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  7. Hak de peterselie grof.

  8. Dep het stoofvlees droog.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees aan alle kanten bruin.

  11. Schep uit de stoofpot.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  13. Voeg het stoofvlees opnieuw toe en bestrooi met de bloem.

  14. Voeg de pompoenblokjes en de krielaardappelen toe. Giet er het bier en de bouillon voorzichtig langs de rand van de stoofpot bij.

  15. Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, het paprikapoeder en de rozemarijn toe. Dek de stoofpot af, breng aan de kook en laat 1 u. stoven op een zacht vuur.

  16. Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de diepgevroren knolselderblokjes toe.

  17. Kruid op het einde met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes van ± 1,5 cm.

  5. Snij de ongeschilde krielaardappelen in 2.

  6. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  7. Hak de peterselie grof.

  8. Dep het stoofvlees droog.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees aan alle kanten bruin.

  11. Schep uit de stoofpot.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  13. Voeg het stoofvlees opnieuw toe en bestrooi met de bloem.

  14. Voeg de pompoenblokjes en de krielaardappelen toe. Giet er het bier en de bouillon voorzichtig langs de rand van de stoofpot bij.

  15. Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, het paprikapoeder en de rozemarijn toe. Dek de stoofpot af, breng aan de kook en laat 1 u. stoven op een zacht vuur.

  16. Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de diepgevroren knolselderblokjes toe.

  17. Kruid op het einde met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 33.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Abdijbier Wijn Rio Belo D.O.C Douro - Portugal

Bekijk het recept digitaal