Vegetarische curry met zoete aardappel en spruitjes
Vegetarische curry met zoete aardappel en spruitjes

Vegetarische curry met zoete aardappel en spruitjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 552 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 8.6 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 18.4 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij het voetje van de spruiten. Kook 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de rijstolie in een pan en stoof de ui, het knoflook en de gember glazig. Roer er het kerriepoeder en het komijnpoeder onder en bak 2 min.

  11. Voeg de wokreepjes en de paprika toe en bak 3 min. Overgiet met de bouillon en de kokosmelk en laat 15 min. sudderen.

  12. Voeg de zoete aardappel toe en laat weer 15 min. sudderen.

  13. Snij intussen de spruitjes in plakjes en voeg samen met de woknoedels toe aan de curry. Laat nog 5 min. sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de curry over kommen en werk af met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij het voetje van de spruiten. Kook 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de rijstolie in een pan en stoof de ui, het knoflook en de gember glazig. Roer er het kerriepoeder en het komijnpoeder onder en bak 2 min.

  11. Voeg de wokreepjes en de paprika toe en bak 3 min. Overgiet met de bouillon en de kokosmelk en laat 15 min. sudderen.

  12. Voeg de zoete aardappel toe en laat weer 15 min. sudderen.

  13. Snij intussen de spruitjes in plakjes en voeg samen met de woknoedels toe aan de curry. Laat nog 5 min. sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de curry over kommen en werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 552 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 8.6 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 18.4 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Parasol rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal