Veggiepita met rauwkost
Veggiepita met rauwkost

Veggiepita met rauwkost

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 82.3 g
Eiwit 29.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de rode bieten in blokjes.

  4. Rasp de wortelen.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de helft van de burgers 3 à 4 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Verhit opnieuw 2 eetl. olie in de pan en bak de rest van de burgers.

  9. Meng ondertussen de rode bieten met de verse kaas, de fijngehakte peterselie en de lente-uitjes. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  10. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of leg ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Snij de pitabroodjes open, beleg met wat geraspte wortel, de rodebietendressing en een gebakken burger. Versier met wat gemengde scheutjes.

  12. Afwerking:
  13. Doe een leuk servetje rond de pita's.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij de rode bieten in blokjes.

  4. Rasp de wortelen.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de helft van de burgers 3 à 4 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Verhit opnieuw 2 eetl. olie in de pan en bak de rest van de burgers.

  9. Meng ondertussen de rode bieten met de verse kaas, de fijngehakte peterselie en de lente-uitjes. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout.

  10. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of leg ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Snij de pitabroodjes open, beleg met wat geraspte wortel, de rodebietendressing en een gebakken burger. Versier met wat gemengde scheutjes.

  12. Afwerking:
  13. Doe een leuk servetje rond de pita's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 82.3 g
Eiwit 29.9 g

Bekijk het recept digitaal