- Bewaar

- Bewaar
Venkelrisotto met scampi's en snoeptomaatjes
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Wijn Domaine Saint André Chardonnay-Viognier - I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snij het loof van de venkelknollen en snipper het fijn. Zet opzij.
-
Snij de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne halvemaantjes met een groot scherp mes of een mandoline.
-
Rits de blaadjes van de takjes dragon.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Meng ondertussen de reepjes venkel met 1 eetl. olijfolie en rooster ze aan beide kanten goudbruin in een grillpan. Kruid met peper en zout. Doe dat in meerdere keren.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant, samen met de snoeptomaatjes. Bak de tomaatjes tot ze openbarsten.
-
Neem de risotto van het vuur en meng er het fijngesnipperde venkelloof, de dragon, de parmezaan, de scampi's en de snoeptomaatjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de reepjes venkel.
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Wijn Domaine Saint André Chardonnay-Viognier - I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snij het loof van de venkelknollen en snipper het fijn. Zet opzij.
-
Snij de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne halvemaantjes met een groot scherp mes of een mandoline.
-
Rits de blaadjes van de takjes dragon.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de fijngesnipperde ui glazig.
-
Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Meng ondertussen de reepjes venkel met 1 eetl. olijfolie en rooster ze aan beide kanten goudbruin in een grillpan. Kruid met peper en zout. Doe dat in meerdere keren.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant, samen met de snoeptomaatjes. Bak de tomaatjes tot ze openbarsten.
-
Neem de risotto van het vuur en meng er het fijngesnipperde venkelloof, de dragon, de parmezaan, de scampi's en de snoeptomaatjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de reepjes venkel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Wijn Domaine Saint André Chardonnay-Viognier - I.G.P. Pays d'Oc