Visbeignets ‘platija frita’
Visbeignets ‘platija frita’

Visbeignets ‘platija frita’

30 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1146 kj
Energie 274 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 24.5 g
Suiker 5.3 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 22.5 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (30 min.)
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de pladijsfilets in blokjes van 2 à 3 cm.

  3. Meng de pladijs met de ui, het knoflook, de bloem, het water en de eieren in een mengkom. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de friteuse voor op 175 °C.

  5. Snij intussen de tomaten en de citroen in fijne partjes en de rode ui in fijne ringen.

  6. Schep per beignet een eetlepel van het beslag in de frituurolie. Bak 2 à 3 min. per kant goudbruin. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Meng de rode ui met de sla en de partjes tomaat en besprenkel met de olijfolie en de azijn. Serveer op een bord met de pladijsbeignets en werk af met de citroenpartjes.

Tip
Wat is platija frita?

Platija frita is Spaans voor gefrituurde pladijs. Maar je kan de beignets ook maken met kabeljauw. In Spanje gebruiken ze hiervoor ‘bacalau’, gezouten en gedroogde kabeljauw, die ze eerst laten weken in water om de vis te ontzouten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (30 min.)
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de pladijsfilets in blokjes van 2 à 3 cm.

  3. Meng de pladijs met de ui, het knoflook, de bloem, het water en de eieren in een mengkom. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de friteuse voor op 175 °C.

  5. Snij intussen de tomaten en de citroen in fijne partjes en de rode ui in fijne ringen.

  6. Schep per beignet een eetlepel van het beslag in de frituurolie. Bak 2 à 3 min. per kant goudbruin. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Meng de rode ui met de sla en de partjes tomaat en besprenkel met de olijfolie en de azijn. Serveer op een bord met de pladijsbeignets en werk af met de citroenpartjes.

Tip
Wat is platija frita?

Platija frita is Spaans voor gefrituurde pladijs. Maar je kan de beignets ook maken met kabeljauw. In Spanje gebruiken ze hiervoor ‘bacalau’, gezouten en gedroogde kabeljauw, die ze eerst laten weken in water om de vis te ontzouten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1146 kj
Energie 274 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 24.5 g
Suiker 5.3 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 22.5 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal