- Bewaar

- Bewaar
Visbeignets ‘platija frita’
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
(30 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de pladijsfilets in blokjes van 2 à 3 cm.
-
Meng de pladijs met de ui, het knoflook, de bloem, het water en de eieren in een mengkom. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de friteuse voor op 175 °C.
-
Snij intussen de tomaten en de citroen in fijne partjes en de rode ui in fijne ringen.
-
Schep per beignet een eetlepel van het beslag in de frituurolie. Bak 2 à 3 min. per kant goudbruin. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de rode ui met de sla en de partjes tomaat en besprenkel met de olijfolie en de azijn. Serveer op een bord met de pladijsbeignets en werk af met de citroenpartjes.
Wat is platija frita?
Platija frita is Spaans voor gefrituurde pladijs. Maar je kan de beignets ook maken met kabeljauw. In Spanje gebruiken ze hiervoor ‘bacalau’, gezouten en gedroogde kabeljauw, die ze eerst laten weken in water om de vis te ontzouten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
(30 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de pladijsfilets in blokjes van 2 à 3 cm.
-
Meng de pladijs met de ui, het knoflook, de bloem, het water en de eieren in een mengkom. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de friteuse voor op 175 °C.
-
Snij intussen de tomaten en de citroen in fijne partjes en de rode ui in fijne ringen.
-
Schep per beignet een eetlepel van het beslag in de frituurolie. Bak 2 à 3 min. per kant goudbruin. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de rode ui met de sla en de partjes tomaat en besprenkel met de olijfolie en de azijn. Serveer op een bord met de pladijsbeignets en werk af met de citroenpartjes.
Wat is platija frita?
Platija frita is Spaans voor gefrituurde pladijs. Maar je kan de beignets ook maken met kabeljauw. In Spanje gebruiken ze hiervoor ‘bacalau’, gezouten en gedroogde kabeljauw, die ze eerst laten weken in water om de vis te ontzouten.