Vislasagne met gele courgette en olijven
Vislasagne met gele courgette en olijven

Vislasagne met gele courgette en olijven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 71.9 g
Suiker 26.8 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 42.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de gele courgettes in dunne repen met een dunschiller of een mandoline.

  3. Snij de mozzarella in schijfjes en de olijven in ringetjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Laat de vis oppervlakkig ontdooien.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  9. Voeg het paparikapoeder toe en overgiet met de passata. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel een laagje tomatensaus en courgetterepen over de bodem van een ovenschaal. Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar in. Verdeel er de stukken vis over en ga verder met een laag saus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en werk af met de olijven en de mozzarella.

  11. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de mozzarella te bruin wordt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de gele courgettes in dunne repen met een dunschiller of een mandoline.

  3. Snij de mozzarella in schijfjes en de olijven in ringetjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Laat de vis oppervlakkig ontdooien.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.

  9. Voeg het paparikapoeder toe en overgiet met de passata. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel een laagje tomatensaus en courgetterepen over de bodem van een ovenschaal. Leg er enkele lasagnevellen naast elkaar in. Verdeel er de stukken vis over en ga verder met een laag saus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus en werk af met de olijven en de mozzarella.

  11. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de mozzarella te bruin wordt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 71.9 g
Suiker 26.8 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 42.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal