Visserspotje met kabeljauw en zeevruchten in Postel-bier
Visserspotje met kabeljauw en zeevruchten in Postel-bier

Visserspotje met kabeljauw en zeevruchten in Postel-bier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 53.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes, de scampi's en de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in stukken van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Wentel de kabeljauwhaasjes door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de kabeljauwhaasjes aan beide kanten goudbruin.

  9. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat 2 min. mee bakken.

  10. Voeg de stukken courgette, de tijm en het laurierblaadje toe.

  11. Giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de kookpot bij. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder en laat 5 min. sudderen.

  12. Dek af en laat nog 10 min. verder garen.

  13. Voeg de scampi's en de zeevruchtencocktail toe en laat nog 5 min. afgedekt garen. Kruid met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes, de scampi's en de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in stukken van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Wentel de kabeljauwhaasjes door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de kabeljauwhaasjes aan beide kanten goudbruin.

  9. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat 2 min. mee bakken.

  10. Voeg de stukken courgette, de tijm en het laurierblaadje toe.

  11. Giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de kookpot bij. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder en laat 5 min. sudderen.

  12. Dek af en laat nog 10 min. verder garen.

  13. Voeg de scampi's en de zeevruchtencocktail toe en laat nog 5 min. afgedekt garen. Kruid met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 53.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Terra Vecchia Reserve - Vermentino-Chardonnay - I.G.P. Île de Beauté Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal