Vitello tonnato
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Lunch
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 982 kcal
Vet 64.4 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 13.1 g
Suiker 8.1 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 84.5 g
Zout 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de uien, de wortelen en het preiwit in stukken.

  4. Laat de kappertjes uitlekken en hou 10 g apart.

  5. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Doe de kippenbouillon in een grote kookpot en voeg de uien, de gesneden groenten, de laurierblaadjes, de tijmtakjes en de kruidnagels toe. Breng aan de kook. Voeg het kalfsgebraad toe en laat ± 50 min. garen op een matig vuur.

  8. Haal het vlees uit de kookpot en laat afkoelen. Schep 3 eetl. bouillon uit de kookpot en laat ook afkoelen.

  9. Pers de citroen en mix met de eidooiers en de 3 eetl. koude bouillon in een hoge maatbeker. Giet er de arachideolie in een dun straaltje bij en mix tot een mayonaise.

  10. Voeg de tonijn, 70 g kappertjes en de uitgelekte ansjovisfilets toe aan de mayonaise en mix tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper. Dek af en zet in de koelkast.

  11. Snij het kalfsgebraad in heel fijne plakjes.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de kalfscarpaccio over een grote schotel en lepel er wat tonijnsaus over. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de rucola. Kruid met versgemalen zwarte peper en geef er de rest van de tonijnsaus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de uien, de wortelen en het preiwit in stukken.

  4. Laat de kappertjes uitlekken en hou 10 g apart.

  5. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Doe de kippenbouillon in een grote kookpot en voeg de uien, de gesneden groenten, de laurierblaadjes, de tijmtakjes en de kruidnagels toe. Breng aan de kook. Voeg het kalfsgebraad toe en laat ± 50 min. garen op een matig vuur.

  8. Haal het vlees uit de kookpot en laat afkoelen. Schep 3 eetl. bouillon uit de kookpot en laat ook afkoelen.

  9. Pers de citroen en mix met de eidooiers en de 3 eetl. koude bouillon in een hoge maatbeker. Giet er de arachideolie in een dun straaltje bij en mix tot een mayonaise.

  10. Voeg de tonijn, 70 g kappertjes en de uitgelekte ansjovisfilets toe aan de mayonaise en mix tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper. Dek af en zet in de koelkast.

  11. Snij het kalfsgebraad in heel fijne plakjes.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de kalfscarpaccio over een grote schotel en lepel er wat tonijnsaus over. Bestrooi met de rest van de kappertjes en de rucola. Kruid met versgemalen zwarte peper en geef er de rest van de tonijnsaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 982 kcal
Vet 64.4 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 13.1 g
Suiker 8.1 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 84.5 g
Zout 9.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Pilsner Blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal