Volkorencake met peer en cacao
Volkorencake met peer en cacao

Volkorencake met peer en cacao

1 u. 30 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Energie 1259 kj
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 21.4 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de peren. Snij er 3 in blokjes. Snij de overige peer in lange schijven om boven op de cake te leggen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in met 1 koffiel. boter.

  3. Breek de eieren in een mengkom en klop los en luchtig met een klopper. Voeg de suiker, 100 g boter en de skyr toe en meng alles goed om.

  4. Spatel er de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder onder. Meng er de stukjes peer onder en giet in de springvorm. Leg er de schijven peer bovenop, met de punten naar het midden.

  5. Bak 1 u. in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Dek na 20 min. af met aluminiumfolie. De cake is klaar als je er een mes in steekt en dat er droog uit komt.

  6. Laat afkoelen en snij in punten. Bestrooi met de bloemsuiker. Lekker lauw of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de peren. Snij er 3 in blokjes. Snij de overige peer in lange schijven om boven op de cake te leggen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in met 1 koffiel. boter.

  3. Breek de eieren in een mengkom en klop los en luchtig met een klopper. Voeg de suiker, 100 g boter en de skyr toe en meng alles goed om.

  4. Spatel er de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder onder. Meng er de stukjes peer onder en giet in de springvorm. Leg er de schijven peer bovenop, met de punten naar het midden.

  5. Bak 1 u. in het onderste deel van de voorverwarmde oven. Dek na 20 min. af met aluminiumfolie. De cake is klaar als je er een mes in steekt en dat er droog uit komt.

  6. Laat afkoelen en snij in punten. Bestrooi met de bloemsuiker. Lekker lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Energie 1259 kj
Vet 14.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 21.4 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal