- Bewaar

- Bewaar
Wafels van Franz Colruyt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Snij 250 g melkerijboter in stukjes en doe samen met de melk in een kookpot. Verwarm op een zacht vuur tot de boter grotendeels gesmolten is. Voeg de honing, de olie en het zout toe.
-
Verkruimel de beschuiten en voeg ook toe aan de melk.
-
Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje en doe er de eidooiers en een beetje van de melk met de beschuiten in. Roer er beetje bij beetje de bloem onder (vanuit het midden) en voeg geleidelijk aan de rest van de melk met de beschuiten toe. Mix tot een glad beslag.
-
Los de gist op in een kopje lauw water en meng onder het deeg.
-
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het beslag. Doe er ook het spuitwater bij tot het beslag dikvloeibaar is. Voeg indien nodig nog wat melk of spuit water toe.
-
Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het beslag 1 u. rijzen op kamertemperatuur. Het volume van het beslag moet ongeveer verdubbelen.
-
Bereiding:
-
Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een beetje boter. Herhaal dit voor elke wafel, zodat het deeg niet aan het wafelijzer blijft kleven.
-
Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. om, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen en u mooi gevormde wafels krijgt.
-
Afwerking:
-
Haal de wafels uit het wafelijzer met een vork met twee lange tanden, of met een breinaald.
-
Dien onmiddellijk op, met suiker naar keuze.
- Afgekoelde wafels kan u even in het warme wafelijzer leggen. - Wafels die overblijven kan u makkelijk bewaren in de diepvriezer. Als u ze wil klaarmaken, kan u de diepgevroren wafels ± 5 min. opwarmen in een op 180_x001E_°C voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Snij 250 g melkerijboter in stukjes en doe samen met de melk in een kookpot. Verwarm op een zacht vuur tot de boter grotendeels gesmolten is. Voeg de honing, de olie en het zout toe.
-
Verkruimel de beschuiten en voeg ook toe aan de melk.
-
Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje en doe er de eidooiers en een beetje van de melk met de beschuiten in. Roer er beetje bij beetje de bloem onder (vanuit het midden) en voeg geleidelijk aan de rest van de melk met de beschuiten toe. Mix tot een glad beslag.
-
Los de gist op in een kopje lauw water en meng onder het deeg.
-
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het beslag. Doe er ook het spuitwater bij tot het beslag dikvloeibaar is. Voeg indien nodig nog wat melk of spuit water toe.
-
Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat het beslag 1 u. rijzen op kamertemperatuur. Het volume van het beslag moet ongeveer verdubbelen.
-
Bereiding:
-
Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een beetje boter. Herhaal dit voor elke wafel, zodat het deeg niet aan het wafelijzer blijft kleven.
-
Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. om, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen en u mooi gevormde wafels krijgt.
-
Afwerking:
-
Haal de wafels uit het wafelijzer met een vork met twee lange tanden, of met een breinaald.
-
Dien onmiddellijk op, met suiker naar keuze.
- Afgekoelde wafels kan u even in het warme wafelijzer leggen. - Wafels die overblijven kan u makkelijk bewaren in de diepvriezer. Als u ze wil klaarmaken, kan u de diepgevroren wafels ± 5 min. opwarmen in een op 180_x001E_°C voorverwarmde oven.