Warme quinoa salade met geroosterde pompoen en varkenshaasje
Warme quinoa salade met geroosterde pompoen en varkenshaasje

Warme quinoa salade met geroosterde pompoen en varkenshaasje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 759 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 54.7 g
Suiker 14.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 44.6 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van ± 1 cm. Snij de rode uien in partjes.

  4. Verdeel de pompoen en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Breng intussen een kookpot met water en het bouillonblokje aan de kook.

  6. Snij intussen het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet helemaal door. Besmeer de binnenkant met de pesto. Hou het varkenshaasje dicht met cocktailprikkers.

  7. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en bak 15 à 20 min. mee in de oven.

  8. Kook de quinoa 15 min. gaar in de kookpot met kokend water.

  9. Snij intussen de boerenkool in fijne reepjes. Meng met 1 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de boerenkool en de amandelschilfers 10 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de bakplaat met pompoen.

  11. Giet de quinoa af en meng onder de pompoenmengeling. Haal de prikkers uit het varkenshaasje en snij in sneetjes. Serveer met de quinoasalade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van ± 1 cm. Snij de rode uien in partjes.

  4. Verdeel de pompoen en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Breng intussen een kookpot met water en het bouillonblokje aan de kook.

  6. Snij intussen het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet helemaal door. Besmeer de binnenkant met de pesto. Hou het varkenshaasje dicht met cocktailprikkers.

  7. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en bak 15 à 20 min. mee in de oven.

  8. Kook de quinoa 15 min. gaar in de kookpot met kokend water.

  9. Snij intussen de boerenkool in fijne reepjes. Meng met 1 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de boerenkool en de amandelschilfers 10 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de bakplaat met pompoen.

  11. Giet de quinoa af en meng onder de pompoenmengeling. Haal de prikkers uit het varkenshaasje en snij in sneetjes. Serveer met de quinoasalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 759 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 54.7 g
Suiker 14.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 44.6 g
Zout 2.2 g

Bekijk het recept digitaal