- Bewaar

- Bewaar
Warme quinoa salade met geroosterde pompoen en varkenshaasje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van ± 1 cm. Snij de rode uien in partjes.
-
Verdeel de pompoen en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen een kookpot met water en het bouillonblokje aan de kook.
-
Snij intussen het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet helemaal door. Besmeer de binnenkant met de pesto. Hou het varkenshaasje dicht met cocktailprikkers.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en bak 15 à 20 min. mee in de oven.
-
Kook de quinoa 15 min. gaar in de kookpot met kokend water.
-
Snij intussen de boerenkool in fijne reepjes. Meng met 1 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de boerenkool en de amandelschilfers 10 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de bakplaat met pompoen.
-
Giet de quinoa af en meng onder de pompoenmengeling. Haal de prikkers uit het varkenshaasje en snij in sneetjes. Serveer met de quinoasalade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij in blokjes van ± 1 cm. Snij de rode uien in partjes.
-
Verdeel de pompoen en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, peper en zout onder. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen een kookpot met water en het bouillonblokje aan de kook.
-
Snij intussen het varkenshaasje in de lengte open, maar snij niet helemaal door. Besmeer de binnenkant met de pesto. Hou het varkenshaasje dicht met cocktailprikkers.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Leg in een ovenschaal en bak 15 à 20 min. mee in de oven.
-
Kook de quinoa 15 min. gaar in de kookpot met kokend water.
-
Snij intussen de boerenkool in fijne reepjes. Meng met 1 eetl. olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de boerenkool en de amandelschilfers 10 min. voor het einde van de gaartijd toe aan de bakplaat met pompoen.
-
Giet de quinoa af en meng onder de pompoenmengeling. Haal de prikkers uit het varkenshaasje en snij in sneetjes. Serveer met de quinoasalade.