Watermeloensoep
Watermeloensoep

Watermeloensoep

20 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 31.7 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1,5 dl water aan de kook met 2 eetl. rietsuiker, een doorgesneden vanillestokje en de geraspte sinaasappelschil.

  3. Laat zachtjes koken gedurende ± 3 min. en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

  4. Snij het vruchtvlees van een halve watermeloen in stukjes en verwijder zorgvuldig alle pitjes. Mix samen met de suikersiroop.

  5. Schep de soep in diepe borden en versier met stukken vers fruit naar keuze. Geef er een bolletje vanilleroomijs bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1,5 dl water aan de kook met 2 eetl. rietsuiker, een doorgesneden vanillestokje en de geraspte sinaasappelschil.

  3. Laat zachtjes koken gedurende ± 3 min. en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje.

  4. Snij het vruchtvlees van een halve watermeloen in stukjes en verwijder zorgvuldig alle pitjes. Mix samen met de suikersiroop.

  5. Schep de soep in diepe borden en versier met stukken vers fruit naar keuze. Geef er een bolletje vanilleroomijs bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 31.7 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal