Waterzooi met pastis en gemarineerde kippenpilons
Waterzooi met pastis en gemarineerde kippenpilons

Waterzooi met pastis en gemarineerde kippenpilons

1 u. 20 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 23.7 g
Eiwit 35.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (10 min. + 12 u. marineren)
  3. Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een mes.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper het vruchtvlees fijn.

  5. Doe het geplette knoflook, het fijngesnipperde pepertje en de saffraandraadjes in een kom en meng er 4 eetl. olijfolie en de pastis onder.

  6. Schik de kippenpilons in een schaal en wrijf ze goed in met de marinade. Laat minstens 12 u. rusten in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (15 min.)
  8. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van 1 cm. Hou het venkelloof apart.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  10. Snij de uien in ringen.

  11. Bereiding:
  12. Neem de kippenpilons uit de marinade, dep ze droog en zet de marinade opzij.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten.

  14. Voeg de uiringen, de reepjes paprika en de stukjes venkel toe. Overgiet met de marinade en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  15. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  16. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

  17. Doe de stukken aardappel in de kookpot met de kippenpilons en overgiet met water tot de aardappelen net onderstaan. Laat nog 20 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  18. Roer de tomatenblokjes en het venkelgroen onder de soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (10 min. + 12 u. marineren)
  3. Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een mes.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper het vruchtvlees fijn.

  5. Doe het geplette knoflook, het fijngesnipperde pepertje en de saffraandraadjes in een kom en meng er 4 eetl. olijfolie en de pastis onder.

  6. Schik de kippenpilons in een schaal en wrijf ze goed in met de marinade. Laat minstens 12 u. rusten in de koelkast.

  7. Op het moment zelf (15 min.)
  8. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van 1 cm. Hou het venkelloof apart.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  10. Snij de uien in ringen.

  11. Bereiding:
  12. Neem de kippenpilons uit de marinade, dep ze droog en zet de marinade opzij.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten.

  14. Voeg de uiringen, de reepjes paprika en de stukjes venkel toe. Overgiet met de marinade en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  15. Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  16. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

  17. Doe de stukken aardappel in de kookpot met de kippenpilons en overgiet met water tot de aardappelen net onderstaan. Laat nog 20 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  18. Roer de tomatenblokjes en het venkelgroen onder de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 23.7 g
Eiwit 35.2 g

Bekijk het recept digitaal