- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi met pastis en gemarineerde kippenpilons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 12 u. marineren)
-
Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een mes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper het vruchtvlees fijn.
-
Doe het geplette knoflook, het fijngesnipperde pepertje en de saffraandraadjes in een kom en meng er 4 eetl. olijfolie en de pastis onder.
-
Schik de kippenpilons in een schaal en wrijf ze goed in met de marinade. Laat minstens 12 u. rusten in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van 1 cm. Hou het venkelloof apart.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Neem de kippenpilons uit de marinade, dep ze droog en zet de marinade opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de uiringen, de reepjes paprika en de stukjes venkel toe. Overgiet met de marinade en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Doe de stukken aardappel in de kookpot met de kippenpilons en overgiet met water tot de aardappelen net onderstaan. Laat nog 20 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Roer de tomatenblokjes en het venkelgroen onder de soep.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (10 min. + 12 u. marineren)
-
Plet de teentjes knoflook met de platte kant van een mes.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper het vruchtvlees fijn.
-
Doe het geplette knoflook, het fijngesnipperde pepertje en de saffraandraadjes in een kom en meng er 4 eetl. olijfolie en de pastis onder.
-
Schik de kippenpilons in een schaal en wrijf ze goed in met de marinade. Laat minstens 12 u. rusten in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukjes van 1 cm. Hou het venkelloof apart.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Neem de kippenpilons uit de marinade, dep ze droog en zet de marinade opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de uiringen, de reepjes paprika en de stukjes venkel toe. Overgiet met de marinade en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Doe de stukken aardappel in de kookpot met de kippenpilons en overgiet met water tot de aardappelen net onderstaan. Laat nog 20 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Roer de tomatenblokjes en het venkelgroen onder de soep.