- Bewaar

- Bewaar
Weense chocoladetaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Doe de zachte boter in een grote mengkom en klop met de klopper van de mixer tot een lichtgekleurde massa. Doe er al kloppend en beetje bij beetje 200 g suiker bij. Klop nog 1 à 2 min. verder.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop een voor een de 6 eidooiers onder de botermengeling.
-
Klop de 6 eiwitten heel stijf en schep ze voorzichtig met een houten spatel onder het beslag.
-
Meng het cacaopoeder, het bakpoeder en de bloem en zeef over het beslag. Schep om met de spatel.
-
Beboter een ronde taartvorm (Ø ± 26 cm en ± 6 cm hoog) en bestrooi met wat bloem.
-
Schep het beslag in de vorm. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Afwerking:
-
(30 min., enkele uren vooraf)
-
Smelt 75 g pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hitte bestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Klop intussen 3 eiwitten heel stijf en klop er 3 eetl. suiker onder. Roer enkele lepels van dit mengsel onder de chocolade en schep er daarna de rest voorzichtig onder.
-
Snij de taart horizontaal middendoor in 2 schijven. Besmeer de onderste helft met een laag chocolademousse. Zet de bovenste helft er opnieuw op en besmeer de boven- en de zijkant van de taart met chocolademousse.
-
Smelt de rest van de chocolade ook au bain-marie. Klop er de room goed onder tot u een vloeibare en glanzende saus hebt. Lepel ze over de bovenkant van de taart. Zet de taart voor het opdienen enkele uren op een koele plek.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Doe de zachte boter in een grote mengkom en klop met de klopper van de mixer tot een lichtgekleurde massa. Doe er al kloppend en beetje bij beetje 200 g suiker bij. Klop nog 1 à 2 min. verder.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop een voor een de 6 eidooiers onder de botermengeling.
-
Klop de 6 eiwitten heel stijf en schep ze voorzichtig met een houten spatel onder het beslag.
-
Meng het cacaopoeder, het bakpoeder en de bloem en zeef over het beslag. Schep om met de spatel.
-
Beboter een ronde taartvorm (Ø ± 26 cm en ± 6 cm hoog) en bestrooi met wat bloem.
-
Schep het beslag in de vorm. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Afwerking:
-
(30 min., enkele uren vooraf)
-
Smelt 75 g pure chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hitte bestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Klop intussen 3 eiwitten heel stijf en klop er 3 eetl. suiker onder. Roer enkele lepels van dit mengsel onder de chocolade en schep er daarna de rest voorzichtig onder.
-
Snij de taart horizontaal middendoor in 2 schijven. Besmeer de onderste helft met een laag chocolademousse. Zet de bovenste helft er opnieuw op en besmeer de boven- en de zijkant van de taart met chocolademousse.
-
Smelt de rest van de chocolade ook au bain-marie. Klop er de room goed onder tot u een vloeibare en glanzende saus hebt. Lepel ze over de bovenkant van de taart. Zet de taart voor het opdienen enkele uren op een koele plek.