- Bewaar

- Bewaar
Witloofblaadjes met slaatje van appel en ei
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hou 16 mooie witloofblaadjes apart. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en pel ze.
-
Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, zwarte peper en zout.
-
Roer de dressing onder het fijngesnipperde witloof en de appelblokjes.
-
Plet de hardgekookte eieren met een vork en meng onder het witloofslaatje.
-
Verdeel de salade over een serveerschaal. Werk af met versgemalen zwarte peper en preischeuten. Leg er de opzijgehouden witloofblaadjes rond met de punt naar boven en gebruik ze om in de salade te dippen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hou 16 mooie witloofblaadjes apart. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Bereiding:
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en pel ze.
-
Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, zwarte peper en zout.
-
Roer de dressing onder het fijngesnipperde witloof en de appelblokjes.
-
Plet de hardgekookte eieren met een vork en meng onder het witloofslaatje.
-
Verdeel de salade over een serveerschaal. Werk af met versgemalen zwarte peper en preischeuten. Leg er de opzijgehouden witloofblaadjes rond met de punt naar boven en gebruik ze om in de salade te dippen.