Witloofblaadjes met slaatje van appel en ei
Witloofblaadjes met slaatje van appel en ei

Witloofblaadjes met slaatje van appel en ei

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 11.1 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hou 16 mooie witloofblaadjes apart. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.

  3. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  4. Bereiding:
  5. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en pel ze.

  6. Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, zwarte peper en zout.

  7. Roer de dressing onder het fijngesnipperde witloof en de appelblokjes.

  8. Plet de hardgekookte eieren met een vork en meng onder het witloofslaatje.

  9. Verdeel de salade over een serveerschaal. Werk af met versgemalen zwarte peper en preischeuten. Leg er de opzijgehouden witloofblaadjes rond met de punt naar boven en gebruik ze om in de salade te dippen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hou 16 mooie witloofblaadjes apart. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.

  3. Schil de appelen en snij in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap.

  4. Bereiding:
  5. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en pel ze.

  6. Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, zwarte peper en zout.

  7. Roer de dressing onder het fijngesnipperde witloof en de appelblokjes.

  8. Plet de hardgekookte eieren met een vork en meng onder het witloofslaatje.

  9. Verdeel de salade over een serveerschaal. Werk af met versgemalen zwarte peper en preischeuten. Leg er de opzijgehouden witloofblaadjes rond met de punt naar boven en gebruik ze om in de salade te dippen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 22.9 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 11.1 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 6 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal