- Bewaar

- Bewaar
Witloofquiche met Oud-Brugge
Onze drankensuggesties
Bier Orval Trappistenbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij grof.
-
Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Meng er de melk en de geraspte kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
-
Bak de spekblokjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Doe het witloof bij het spek en bak 10 à 15 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de kaasblokjes onder en verdeel de bereiding over het bladerdeeg.
-
Giet er het eiermengsel over en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groen slaatje.
U kan deze quiche volledig vooraf klaarmaken en op het moment zelf opwarmen in de microgolfoven (5 min.) of voorverwarmde oven (10 à 15 min.).
Onze drankensuggesties
Bier Orval Trappistenbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de kaas in blokjes.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij grof.
-
Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Meng er de melk en de geraspte kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
-
Bak de spekblokjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Doe het witloof bij het spek en bak 10 à 15 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de kaasblokjes onder en verdeel de bereiding over het bladerdeeg.
-
Giet er het eiermengsel over en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groen slaatje.
U kan deze quiche volledig vooraf klaarmaken en op het moment zelf opwarmen in de microgolfoven (5 min.) of voorverwarmde oven (10 à 15 min.).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Orval Trappistenbier