Witloofquiche met Oud-Brugge
Witloofquiche met Oud-Brugge

Witloofquiche met Oud-Brugge

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 898 kcal
Vet 66.1 g
Verzadigd vet 33 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 9.8 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 43.3 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kaas in blokjes.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij grof.

  5. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Meng er de melk en de geraspte kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.

  9. Bak de spekblokjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Doe het witloof bij het spek en bak 10 à 15 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Meng er de kaasblokjes onder en verdeel de bereiding over het bladerdeeg.

  12. Giet er het eiermengsel over en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een groen slaatje.

Tip

U kan deze quiche volledig vooraf klaarmaken en op het moment zelf opwarmen in de microgolfoven (5 min.) of voorverwarmde oven (10 à 15 min.).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kaas in blokjes.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij grof.

  5. Breek de eieren in een kom en klop los met een vork. Meng er de melk en de geraspte kaas onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm) en prik er enkele keren in met een vork.

  9. Bak de spekblokjes 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Doe het witloof bij het spek en bak 10 à 15 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Meng er de kaasblokjes onder en verdeel de bereiding over het bladerdeeg.

  12. Giet er het eiermengsel over en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een groen slaatje.

Tip

U kan deze quiche volledig vooraf klaarmaken en op het moment zelf opwarmen in de microgolfoven (5 min.) of voorverwarmde oven (10 à 15 min.).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 898 kcal
Vet 66.1 g
Verzadigd vet 33 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 9.8 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 43.3 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Orval Trappistenbier

Bekijk het recept digitaal