Wokschotel met pittig gemarineerde runderreepjes
Wokschotel met pittig gemarineerde runderreepjes

Wokschotel met pittig gemarineerde runderreepjes

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + 1 u. marineren)

  4. Marineer het vlees: schil de gember en rasp fijn. Meng met de diepgevroren runderreepjes, de sojasaus, de vissaus en 2 eetl. rijstolie. Laat 1 u. marineren.

  5. Schil ondertussen de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in gelijke blokjes.

  7. Snij de wortelen in blokjes.

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Plet de korianderbolletjes (tussen 2 lepels of in een plastic zak waar u met een deegrol of glazen fles over rolt).

  10. Snipper de verse koriander fijn.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de geplette korianderbolletjes kort.

  13. Voeg de gemarineerde runderreepjes toe en laat 4 min. bakken. Haal het vlees uit de wok.

  14. Voeg de blokjes wortel en courgette toe. Giet er de kippenbouillon over en laat 5 min. gaar worden.

  15. Verhit 2 eetl. rijstolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes 8 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  16. Voeg de runderreepjes opnieuw toe aan de groenten en laat alles 1 min. goed opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi het gerecht met de fijngesnipperde koriander en serveer met de gebakken aardappelblokjes.

Tip

Gebruik diepgevroren wortelen en aardappelblokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + 1 u. marineren)

  4. Marineer het vlees: schil de gember en rasp fijn. Meng met de diepgevroren runderreepjes, de sojasaus, de vissaus en 2 eetl. rijstolie. Laat 1 u. marineren.

  5. Schil ondertussen de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgettes in gelijke blokjes.

  7. Snij de wortelen in blokjes.

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Plet de korianderbolletjes (tussen 2 lepels of in een plastic zak waar u met een deegrol of glazen fles over rolt).

  10. Snipper de verse koriander fijn.

  11. Bereiding:
  12. Verhit de olijfolie in een wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de geplette korianderbolletjes kort.

  13. Voeg de gemarineerde runderreepjes toe en laat 4 min. bakken. Haal het vlees uit de wok.

  14. Voeg de blokjes wortel en courgette toe. Giet er de kippenbouillon over en laat 5 min. gaar worden.

  15. Verhit 2 eetl. rijstolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes 8 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  16. Voeg de runderreepjes opnieuw toe aan de groenten en laat alles 1 min. goed opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Bestrooi het gerecht met de fijngesnipperde koriander en serveer met de gebakken aardappelblokjes.

Tip

Gebruik diepgevroren wortelen en aardappelblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Brindisi Rosso D.O.C. | Piana del Sole | Puglia | Italië Wijn Les Douves | A.O.P. Saint-Chinian

Bekijk het recept digitaal