Worst met tentje van gegrilde aardbeien en kampvuur van gepofte aardappel
Worst met tentje van gegrilde aardbeien en kampvuur van gepofte aardappel

Worst met tentje van gegrilde aardbeien en kampvuur van gepofte aardappel

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 22.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (50 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water en kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.

  5. Rasp de wortelen en wikkel ze in aluminiumfolie.

  6. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Rol de aardbeien in de balsamicoazijn en steek ze per 3 op een cocktailprikker.

  7. Trek 20 blaadjes van de krop sla.

  8. Bereiding op de barbecue (50 min.)
  9. Leg de aardappelen en de wortelpapillot in de hete kolen aan de randen van de barbecue of op het onderste barbecuerooster. Bak 35 min.

  10. Bak de chipolata's 3 à 4 min. aan elke kant in het midden van een matig warme barbecue.

  11. Haal de aardappelen en de wortelpapillot van de barbecue.

  12. Snij een hoedje van de aardappelen en lepel het kruim eruit. Zet de uitgeholde aardappelen opzij.

  13. Meng het aardappelkruim met de kruidenboter en de geraspte wortelen. Lepel dit mengsel in de uitgeholde aardappelen.

  14. Leg de aardbeienbrochettes 2 min. op het bovenste rooster van de barbecue (de aardbeien mogen maar eventjes warm worden, anders worden ze moes).

  15. Afwerking:
  16. Leg telkens 1 aardappel op 1 blaadje sla. Snij de chipolata's in 2 en leg telkens 3 stukken naast elkaar. Vorm met 3 aardbeienprikkers een tent op de stukken chipolata.

Tip

Laat 60 cocktailprikkers vooraf 2 u. weken in koud water.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (50 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water en kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.

  5. Rasp de wortelen en wikkel ze in aluminiumfolie.

  6. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Rol de aardbeien in de balsamicoazijn en steek ze per 3 op een cocktailprikker.

  7. Trek 20 blaadjes van de krop sla.

  8. Bereiding op de barbecue (50 min.)
  9. Leg de aardappelen en de wortelpapillot in de hete kolen aan de randen van de barbecue of op het onderste barbecuerooster. Bak 35 min.

  10. Bak de chipolata's 3 à 4 min. aan elke kant in het midden van een matig warme barbecue.

  11. Haal de aardappelen en de wortelpapillot van de barbecue.

  12. Snij een hoedje van de aardappelen en lepel het kruim eruit. Zet de uitgeholde aardappelen opzij.

  13. Meng het aardappelkruim met de kruidenboter en de geraspte wortelen. Lepel dit mengsel in de uitgeholde aardappelen.

  14. Leg de aardbeienbrochettes 2 min. op het bovenste rooster van de barbecue (de aardbeien mogen maar eventjes warm worden, anders worden ze moes).

  15. Afwerking:
  16. Leg telkens 1 aardappel op 1 blaadje sla. Snij de chipolata's in 2 en leg telkens 3 stukken naast elkaar. Vorm met 3 aardbeienprikkers een tent op de stukken chipolata.

Tip

Laat 60 cocktailprikkers vooraf 2 u. weken in koud water.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 424 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 22.3 g

Bekijk het recept digitaal