- Bewaar

- Bewaar
Worst met tentje van gegrilde aardbeien en kampvuur van gepofte aardappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (50 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water en kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.
-
Rasp de wortelen en wikkel ze in aluminiumfolie.
-
Verwijder het kroontje van de aardbeien. Rol de aardbeien in de balsamicoazijn en steek ze per 3 op een cocktailprikker.
-
Trek 20 blaadjes van de krop sla.
-
Bereiding op de barbecue (50 min.)
-
Leg de aardappelen en de wortelpapillot in de hete kolen aan de randen van de barbecue of op het onderste barbecuerooster. Bak 35 min.
-
Bak de chipolata's 3 à 4 min. aan elke kant in het midden van een matig warme barbecue.
-
Haal de aardappelen en de wortelpapillot van de barbecue.
-
Snij een hoedje van de aardappelen en lepel het kruim eruit. Zet de uitgeholde aardappelen opzij.
-
Meng het aardappelkruim met de kruidenboter en de geraspte wortelen. Lepel dit mengsel in de uitgeholde aardappelen.
-
Leg de aardbeienbrochettes 2 min. op het bovenste rooster van de barbecue (de aardbeien mogen maar eventjes warm worden, anders worden ze moes).
-
Afwerking:
-
Leg telkens 1 aardappel op 1 blaadje sla. Snij de chipolata's in 2 en leg telkens 3 stukken naast elkaar. Vorm met 3 aardbeienprikkers een tent op de stukken chipolata.
Laat 60 cocktailprikkers vooraf 2 u. weken in koud water.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (50 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water en kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.
-
Rasp de wortelen en wikkel ze in aluminiumfolie.
-
Verwijder het kroontje van de aardbeien. Rol de aardbeien in de balsamicoazijn en steek ze per 3 op een cocktailprikker.
-
Trek 20 blaadjes van de krop sla.
-
Bereiding op de barbecue (50 min.)
-
Leg de aardappelen en de wortelpapillot in de hete kolen aan de randen van de barbecue of op het onderste barbecuerooster. Bak 35 min.
-
Bak de chipolata's 3 à 4 min. aan elke kant in het midden van een matig warme barbecue.
-
Haal de aardappelen en de wortelpapillot van de barbecue.
-
Snij een hoedje van de aardappelen en lepel het kruim eruit. Zet de uitgeholde aardappelen opzij.
-
Meng het aardappelkruim met de kruidenboter en de geraspte wortelen. Lepel dit mengsel in de uitgeholde aardappelen.
-
Leg de aardbeienbrochettes 2 min. op het bovenste rooster van de barbecue (de aardbeien mogen maar eventjes warm worden, anders worden ze moes).
-
Afwerking:
-
Leg telkens 1 aardappel op 1 blaadje sla. Snij de chipolata's in 2 en leg telkens 3 stukken naast elkaar. Vorm met 3 aardbeienprikkers een tent op de stukken chipolata.
Laat 60 cocktailprikkers vooraf 2 u. weken in koud water.